Χρόνος ετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μερίδες : 6
Κατάλληλο για ηλικίες: Από 9 μηνών
Υλικά:
- 700 γρ. πατάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 30 γρ. βούτυρο
- 6 κ.σ γάλα
- λίγο αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
- 300 γρ. σολομού, (απομακρύνετε το δέρμα και κόβετε σε κομμάτια 2 εκατοστών)
- 300 γρ μπακαλιάρου, (απομακρύνετε το δέρμα και κόβετε σε κομμάτια 2 εκατοστών)
- 75 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια
- 45 γρ. βούτυρο
- 2 κ.γ λευκό ξύδι
- 45 γρ. αλεύρι
- 450 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
- 6 κ.σ κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.γ άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε βούτυρο και γάλα και δοκιμάζουμε τη γεύση.
- Για να κάνουμε τη σάλτσα, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 έως 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το λευκό ξίδι και βράζουμε για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό και ανακατεύουμε . Στη συνέχεια μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να βράσει και έπειτα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να χυλώσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Μοιράζουμε τα ψάρια και τα μπιζέλια ανάμεσα σε έξι μίνι τσέρκια (10 x 5 cm) – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και θήκες από cupcakes – ρίχνουμε τη σάλτσα και καλύπτουμε με πατάτες. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε μια μεγάλη πίτα ψαριού σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
- Αλείφουμε τις πατάτες με το αυγό
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στις αντιστάσεις. Στο τέλος αφήνουμε λίγο τον φούρνο στην επιλογή του αέρα για να πάρουν χρώμα οι πίτες μας.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή