Υλικά συνταγής
- 500γρ. σπαγγετόνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά
- 100γρ. καπνιστό χοιρομέρι σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400γρ. κρεμα γάλακτος
- 2 φλιτζ. γλιστρίδα
- 4-5 κ.σ. άνηθος (ψιλοκομμένα φύλλα)
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. βούτυρο
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό ή ζωμό και βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε. Κρατάμε περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό απο αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
- Σοτάρουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί. Προσθέτουμε το καπνιστό χοιρομέρι και αφού το γυρίσουμε δυο τρεις φορές μεσα στη κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
- Καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε τα σπαγγετόνι. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη γλιστρίδα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας.
Τα πιο αγαπημένα της εβδομάδας