3 υπέροχες, σπιτικές λεμονάδες, από τον Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά
Για την κλασική λεμονάδα
- 1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός λεμόνι / lime
- 1 σφηνάκι (25 ml) σιρόπι ζάχαρη
- 3 σφηνάκια (75 ml) κανονικό ή ανθρακούχο νερό
- γαρνιτούρα: φέτα λεμόνι / lime
Για τη λεμονάδα ginger
- 1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός λεμόνι
- ½ σφηνάκι (12,5 ml) σιρόπι ζάχαρης
- 3 σφηνάκια (75 ml) μπύρα με ginger (Τζιτζιμπύρα)
- γαρνιτούρα: ζαχαρωμένο ginger & φλούδα λεμόνι
Για τη λεμονάδα mojito
- 1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός lime
- 1 σφηνάκι (25 ml) σιρόπι ζάχαρης
- 3 σφηνάκια (75 ml) κανονικό ή ανθρακούχο νερό
- 8 – 10 φύλλα δυόσμου
- γαρνιτούρα: κορυφή δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Διαλέξτε την αγαπημένη σας λεμονάδα και απολαύστε τη με πάγο!
Για το σιρόπι ζάχαρης
- Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και 1 κούπα ζάχαρη σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε. Όταν η ζάχαρη έχει πια λιώσει αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.
Για τις λεμονάδες
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο.
- Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Γαρνίρουμε και απολαμβάνουμε τη πιο δροσιστική και υγιεινή λεμονάδα.
Πηγή: akispetretzikis.com