Αυτό Είναι το Απόλυτο Κέικ Σοκολάτας!
Πεντανόστιμη συνταγή!
[babyPostAd]Συστατικά
- 400 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% κακάο ( 2 συσκευασίες)
- 5 μέτρια αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 175 γρ. ηλιέλαιο
- 80 γρ. ουίσκι
- 80 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (10 γρ.)
- 1 πρέζα αλάτι
- ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
- Σπάμε τα 200 γρ. από την κουβερτούρα μας με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και καλύπτουμε με μία μεμβράνη.
- Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 – 2,5 λεπτά.
- Στην συνέχεια, αφαιρούμε την μεμβράνη και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει όλη η κουβερτούρα και να μην υπάρχουν κομματάκια.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ουίσκι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Τέλος, ρίχνουμε και την λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη.
- Με ένα μαχαίρι χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. κουβερτούρας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Σε μία βουτυρωμένη φόρμα 10×20 εκ. ρίχνουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά. Με το μαχαίρι τρυπάμε το κέικ και αν βγαίνει καθαρό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
- Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: akispetretzikis.com