Δροσερά τρουφάκια με μαλακό τυρί και μπισκότα όρεο
Υπέροχα, δροσερά τρουφάκια με γέμιση το τέλειο συνδυασμό μαλακού τυριού και μπισκότων όρεο, καλυμμένα με 2 ειδών σοκολάτες για έξτρα πλούσια γεύση. Μια πολύ εύκολη συνταγή (προσαρμοσμένη από πηγή, φωτό) αυτές τις λαχταριστές μπουκίτσες, μικροί και μεγάλοι, όλες τις ώρες της ημέρας, σε όλες τις περιστάσεις.
[babyPostAd]Υλικά συνταγής
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. μπισκότα όρεο
- 250 γρ. μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
Για την επικάλυψη:
- 300 γρ. σοκολάτα ημίγλυκης μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομματάκια
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη γέμιση: Βάζετε τα μπισκότα όρεο στο μούλτι και τα θρυμματίζετε σε σκόνη. Τα μεταφέρετε στο κάδο του μίξερ, προσθέτετε το μαλακό τυρί και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε (προτιμήστε με το “φτερό” του μίξερ), μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Πλάθετε με τα χέρια σας το μείγμα σε μικρά μπαλίτσα, τις τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα βάζετε στο ψυγείο για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να κρυώσουν και σταθεροποιηθούν καλά.
- Για την επικάλυψη: Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ, ψιλοκόβετε τη μαύρη κουβερτούρα, προσθέτετε και τα κομματάκια κρύου βουτύρου και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τα υλικά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αποσύρετε από το μπεν μαρί.
- Βγάζετε τα μπαλάκια από το ψυγείο και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Πάνω στο δίσκο με το χαρτί ψησίματος βάζετε μια σχάρα. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βυθίστε τα τρουφάκια στη λιωμένη σοκολάτα, τινάζοντας την περίσσεια.Τα τοποθετείτε πάνω στη σχάρα και τα μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά η επικάλυψη.
- Λιώνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά.Μεταφέρετε το λιωμένο μείγμα σε πλαστική σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ μιας χρήσης) την οποία κόβετε πολύ λίγο στο ακροφύσιο.
- Βγάζετε τα τρουφάκια από το ψυγείο και όπως είναι επάνω στη σχάρα κάνετε ζιγκ ζάγκ (βλέπε φωτό) στη επιφάνειά τους με τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο και τα αφήνετε μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα γάλακτος.
Πηγή: sintayes.gr