Φτιάχνουμε εύκολα και οικονομικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μπισκότα με ζύμη gingerbread!

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Υλικά:

  • 25 γρ κρύο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το ζεστό μίγμα:

  • 2,5 κ.σ. νερό ή χυμό πορτοκάλι
  • 105 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1,5 κ.σ. μέλι
  • 1,5 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1,5 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

για το γλάσο:

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 60 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το ζεστό μίγμα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ανακατεύοντάς τα συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και με μιά ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στο μίγμα τα κυβάκια βουτύρου, μέχρι να λιώσουν τελείως και στο τέλος ανακατεύουμε και τη σόδα. 

Ρίχνουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και αφήνουμε το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μίγμα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και αρχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα ώσπου όλο το αλεύρι να ενσωματωθεί και να έχει δημιουργηθεί μια ζύμη.

Καλύπτουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο γιε μερικές ώρες. Αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη. Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,50 εκ. Κόβουμε τα σχήματα με κουπ-πατ, τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπες στα μπισκότα ώστε να μπορούμε αφού ψηθούν να τα κρεμάσουμε στο δέντρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C και ψήνουμε τα μπισκότα για 8-12 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Θα πρέπει να είναι σφιχτά στην αφή αλλά όχι σκληρά.

Χτυπάμε το ασπράδι αυγού σε μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε κορνέ και διακοσμούμε τα μπισκότα μας.Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και χρώμα ζαχαροπλαστικής για διαφορετικού χρώματος γλάσο.

Πάρτε μερικές ιδέες

Διαβάστε ακόμη: