Φτιάξτε το πιο δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό με ανανά!
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ των 225 γρ.
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. μαργαρίνη
Για τη κρέμα γιαουρτιού:
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό χαμηλό σε λιπαρά
- 200γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
- 1 μικρή κονσέρβα φρούτων επιλογής σας ή φρέσκα φρούτα
- ψιλοκομμένο αμύγδαλο (φιλέ) ή τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε τη μαργαρίνη. Μέσα στη λιωμένη μαργαρίνη βάζουμε τη σκόνη μπισκότου και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τα στρώνουμε σε μια ταρτιέρα ή σε ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, πιέζουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας μέσα στο σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Για τη κρέμα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με το μίξερ χειρός. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα με ακανόνιστες κουταλιές μέχρι να σκεπάσουμε όλη την τάρτα.
- Για γαρνίρισμα: Γαρνίρουμε με φέτες φρέσκων φρούτων ή κονσέρβα επιλογής μας, με αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.
Πηγή: sintayes.gr