Το διαβάσαμε στο olivemagazine.gr – Της Ελένης Ψυχούλη
Η τυρόπιτα τελικά δεν είναι τόσο μπελαλίδικο φαγητό όσο φαίνεται..
Υλικά
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- ½ κιλό τυρί κρέμα
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Kρατάτε 4 φύλλα στην άκρη. Με τα χέρια κόβετε τα υπόλοιπα φύλλα σε μικρά κομματάκια.
Απλώνετε τα κομμένα φύλλα σε ένα ταψάκι ταρτιέρα, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύετε τα τυριά με το γάλα σε ένα μπολ. Ρίχνετε μέσα τα προψημένα φύλλα και ανακατεύετε ξανά.
Λαδώνετε τα δύο από τα τέσσερα φύλλα που κρατήσατε και τα απλώνετε σταυρωτά σε ένα μέτριο ταψί. Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση που ετοιμάσατε, φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από πάνω και σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα δύο φύλλα αλείφοντάς τα επίσης ένα ένα με ελαιόλαδο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε την τυρόπιτα για 30-35 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.