Γλυκιά πατσαβουρόπιτα, έτοιμη σε 15 λεπτά, από την Αργυρώ!

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα, έτοιμη σε 15 λεπτά, από την Αργυρώ!

πατσαβουρόπιτα

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και τόσο αφράτο που δεν αντιστέκεται κανείς. Θα μοσχοβολάει το σπίτι αρώματα λεμονιού.

Χρόνος: 15 Λεπτά
Μερίδες: 12 Μερίδες

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας Πολίτικο (12 λεπτά φύλλα)
  • 180 γραμ. βούτυρο
  • 1-2 κ.σ ζάχαρη
  • Λίγο έξτρα βούτυρο για το ταψί
  • 5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. κρέμα λεμόνι
  • Ξύσμα από 2 μικρά φρέσκα ακέρωτα λεμόνια
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
  • 1 μικρό ζαχαρούχο (200 γραμ.)
  • Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

«Το σώμα σας ξέρει καλύτερα.. θηλάστε!»

Εκτέλεση

*Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, με διαστάσεις 32×22 εκατοστά ή ένα στρογγυλό ταψάκι βαθύ, με διάμετρο 28-30 εκατοστά.
Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Ανοίγουμε το φύλλο στον πάγκο εργασίας. Κρατάμε 2 φύλλα στην άκρη, τα ψιλοκόβουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν ελαφρά, απλώνοντας αραιά μεταξύ τους για λίγα λεπτά.
Στρώνουμε 1 φύλλο στη βάση του ταψιού. Τσαλακώνουμε απαλά ένα ένα φύλλο, φτιάχνοντας μία νοητή αφράτη μπάλα χωρίς να πατάμε και να κολλάνε μεταξύ τους τα φύλλα και τα τοποθετούμε κοντά κοντά στο ταψί.

Τα περιχύνουμε με τα 3/4 απο το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε στο φούρνο τα φύλλα και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ξύσμα, το αλάτι και την κρέμα λεμόνι. Τα χτυπάμε με σύρμα για να αφρατέψουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψιλοκομμένα στεγνά φυλλα και τα πατάμε με μία κουτάλα να βραχούν καλά. Περιχύνουμε σιγά σιγά τα ψημένα φύλλα στο ταψί.

Ραντίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που έχουμε κρατήσει από την αρχή στην άκρη.
Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 30 λεπτά.
Θα φουσκώσει, θα ροδίσει και θα κάνει σώμα, δηλαδη θα σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, γιατί η κρέμα θα τρέμει και όσο θα κρυώνει θα σταθεροποιείται.
Κόβουμε σε κομμάτια και τα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Ζεστό είναι ακαταμάχητο!

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κολασμένη Σοκολατένια Τάρτα με γεύση FERRERO!!

Σήμερα φτιάχνουμε το κέικ της… θαλπωρής!

Σήμερα φτιάχνουμε σοκολατόπιτα με ζεστή σάλτσα σοκολάτας και καρύδια!