Λαχταριστό τρουφάτο – μυρμηγκάτο με κρέμα σοκολάτας, από την Αργυρώ!
Υλικά Συνταγής
-
Για το κέικ
- 1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
- 1-1/2 φλ. ζάχαρη
- 6 αβγά
- 2 βανίλιες
- 1 φλ. γάλα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τρούφα
-
Για το σιρόπι
- 2 – 1/2 φλ. νερό
- 2 – 1/2 φλ. ζάχαρη
-
Για την κρέμα σοκολάτας
- 4 γεμάτες κ.σ. κακάο
- 10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. νερό
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
-
Για επικάλυψη
- τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ ή μακρόστενο ταψί.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αφού σιροπιάσουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.
Extra tips
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το ταψί μακρόστενο 35×27 εκατοστά ή στρογγυλό 34 εκατοστά. Προτεινόμενο ψήσιμο στις αντιστάσεις, κάτω σχάρα στους 170 βαθμούς C. Εναλλακτικά, ψήσιμο στον αέρα στην μεσαία σχάρα, στους 160 βαθμούς C. Ο φούρνος πάντα πολύ καλά προθερμασμένος. Για τέλειο σιρόπιασμα, το γλυκό να είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό. Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο γλυκό, αφού κρυώσει τελείως από το σιρόπιασμα. Παγώστε το γλυκό στο ψυγείο για μεγαλύτερη απόλαυση.
Πηγή: argiro.gr