Το τριμμένο μήλο είναι το μυστικό συστατικό στη συνταγή μας! Κάνει τα μπιφτέκια χυμώδη και τρυφερά, δίνοντάς τους μια γεύση που όλα τα μωρά αγαπούν. Απλά βάλτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπλέντερ και ακολουθήστε τις οδηγίες.
*Αν καταψύξετε τυχόν εναπομείναντα μπιφτέκια, θα έχετε σπιτικό φαγητό ακόμη και τις πολυάσχολες μέρες.
Υλικά:
- 75g τριμμένη φρυγανιά
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε κυβάκια
- 100g αποφλοιωμένο και τριμμένο καρότο
- 50g αποφλοιωμένο και τριμμένο μήλο
- 250g μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μικρό σκόρδο
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 25g παρμεζάνα
- Στρογγυλά ψωμάκια
- Στικς καρότου, ντοματίνια και κέτσαπ για συνοδευτικά
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε στον αναδευτήρα τη φρυγανιά με το κρεμμύδι, το καρότο, το μήλο, το κιμά, το σκόρδο, το θυμάρι και το παρμεζάνα και αναμίξετε.
- Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο πλάστε με τα χέρια σας 20 μικρά κεφτεδάκια
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο ταψί και τοποθετήστε πάνω τα κεφτεδάκια
- Ψήστε τα κεφτεδάκια σας μέχρι να είναι έτοιμα και να έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα
- Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια μέσα στα στρογγυλά ψωμάκια και σερβίρετε ανάλογα με τις προτιμήσεις.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή
Διαβάστε ακόμη:
- Φτιάξε μόνη σου το παγωτό που θα δώσεις στο παιδί σου
- Σουτζουκάκια φούρνου με ελαφριά σάλτσα ντομάτας
- Παγωτίνια light με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας