Πίτσες – αρκουδάκια για να σας βγάλουν ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση!
Από πάρτι γενεθλίων μέχρι και σνακ για το σχολείο, αυτές οι πίτσες θα εντυπωσιάσουν όποιον τις δει και τα παιδιά σας θα νιώσουν περήφανα!
Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά(+περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει η ζύμη)
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες : 8
[babyPostAd]Υλικά:
Για τις πίτσες
- 300 γρ αλεύρι για ψωμί, δυνατό
- 1 κ.γ μαγιά
- Μια πρέζα αλάτι
- 150 – 200 ml ζεστό νερό
Για το Topping:
- 100 γρ σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.γ πελτέ ντομάτας
- 2 μπάλες μοτσαρέλα
- 4 φέτες ζαμπόν, σε κύβους
- Μαύρες ελιές
Εκτέλεση:
- Μετρήστε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το νερό σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Τοποθετήστε σε επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 5 έως 10 λεπτά μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει.
- Βάλτε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο κύπελλο, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει για μία ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C.
- Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Πλάστε μέχρι να έχετε πολύ λεπτό φύλο. Κόψτε 8 κυκλάκια (τα πρόσωπα από το αρκουδάκι) και τοποθετήστε το σε ένα ταψί.
- Αναμείξτε τη σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ και απλώστε τα πάνω στο ζυμαράκι. Βάλτε το ζαμπόν στη μέση του προσώπου. Ρίξτε λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.
- Κόψτε 8 στρογγυλές φέτες από τη μοτσαρέλα για να φτιάξετε τις μύτεςν.
- Ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια τοποθετήστε τη στρογγυλή φέτα μοτσαρέλα πάνω από το ζαμπόν και προσθέστε λίγο επιπλέον ζαμπόν για τα αυτιά. Ψήστε για άλλα 4 με 5 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο. Κάντε τα μάτια και τη μύτη χρησιμοποιώντας ελιές.
Καλή επιτυχία!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή