Η πρώτη σάλτσα Μπολονέζ του μωρού σας!
[babyPostAd]Τα μωρά χρειάζονται σίδηρο από τον 6ο μήνα της ζωής τους, έτσι οι συνταγές με κόκκινο κρέας είναι εξαιρετικές επιλογές! Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 3
Υλικά
- 1 κ.σ φυτικό έλαιο
- 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 20 γρ. ψιλοκομμένο σέλινο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
- 1 μέτριο καρότο (περίπου 85 γρ), αποφλοιωμένο και τριμμένο
- 100 γραμμάρια άπαχου κιμά
- 150 ml σάλτσα ντομάτας
- 100 ml αλατισμένο βραστό νερό
- φρέσκα φύλλα θυμάρι ή μια πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
- Μια πρέζα ζάχαρη
- Ζυμαρικά της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο και σοτάρετε για 4 λεπτά.
- Σε ξεχωριστό τηγάνι, μαγειρέψτε το μοσχαρίσιο κρέας μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, το βραστό νερό και προσθέστε το θυμάρι και την ζάχαρη.
- Καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 12 λεπτά.
- Χτυπήστε τη σάλτσα μπολονέζ στο μίξερ ώστε να αποκτήσει κατάλληλη υφή
- Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες
Καλή επιτυχία!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή