Συγκλονιστικά σπιτικά macarons με γεύση Oreo!
Υλικά:
για τα μπισκότα:
100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
το ασπράδι από 2 αυγά
2 1/2 κουταλιές της σούπας νερό
γκρι χρώμα των τροφίμων,
θρυμματισμένα μπισκότα oreo
για τη γέμιση:
60 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2-3 Oreo θρυμματισμένα
3-4 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
Για τα μακαρόν:
1). Ανακατέψτε τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη στο multi.
2). Αναμίξτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει.
*Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε τα υλικά!!
3). Χτυπήστε το ασπράδι του 1 αυγού στο μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα. Ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι στη μαρέγκα, ενώ παράλληλα χτυπάτε με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα.
*Προσοχή! το σιρόπι πρέπει να πέφτει απευθείας στην μαρέγκα και όχι στους αναδευτήρες!
4). Ανακατέψτε το υπόλοιπο ασπράδι με το μίγμα της πάστας αμυγδάλου.
5). Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα (σε 3-4 δόσεις) στην πάστα αμυγδάλου και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί όλη η μαρέγκα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στο σημείο αυτό μπορείτε να προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
6). Βάζετε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνετε ισομεγέθεις ροζέτες σε χαρτί ψησίματος.
*Προσοχή! Η λαδόκολλα πρέπει να είναι ολόισια και τεντωμένη!
7). Πασπαλίστε με τη σκόνη των oreo και αφήστε τα να στεγνώσουν για 1 ώρα, ώστε να πιάσουν κρούστα στην επιφάνεια.
8). Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 150 βαθμούς στο μεταξύ. Ψήνετε τα μακαρόν για 13-15 λεπτά στον αέρα. Αποσύρετε και αφήστε τα να κρυώσουν. Ξεκολλήστε από τη λαδόκολλα και τοποθετείστε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς πριν τα γεμίσετε.
Για τη γέμιση:
Χτυπήστε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη άχνη. Προσθέστε λίγο γάλα αν είναι σκληρό για να αναμιχθεί και στο τέλος τα θρυμματισμένα oreo.
Γεμίστε ένα κορνέ και απλώστε μια μικρή δόση της κρέμας σε ένα μπισκότο από την επίπεδη πλευρά. Προσθέστε λίγα περισσότερα θρυμματισμένα μπισκότα και καλύψτε με το δεύτερο μπισκότο.
Πηγή: mamastv.gr