Σήμερα φτιάχνουμε ισπανικά churros!
Τα Ισπανικά Τσούρος (Churros) ανταμείβουν τη λιγούρα σου, είτε τα πασπαλίσεις με ζάχαρη και κανέλα είτε τα βουτήξεις σε λιωμένη σοκολάτα, αλλά ακόμα και αν τα βουτήξεις σε Café frío con limón (espresso με πάγο και φέτες λεμονιού) όπως το κάνουν οι Ισπανοί.
Η μαμά μου, έχει τελειοποιήσει πλέον τη συνταγή και τα τσακίζουμε συχνά-πυκνά στο σπίτι με όλους τους δυνατούς τρόπους & συνδυασμούς. Δεν χρειάστηκε να την πείσω για να μου δώσει τη συνταγή, να τη μοιραστώ μαζί σας για να φωνάξετε κι εσείς ¡Hola Churros! από την χαρά που θα σας δώσει αυτό το απλό γλυκάκι!
Ισπανικά Τσούρος (Churros)
- Μερίδες: 20-25
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Υλικά
- 220 ml νερό
- 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Υλικά για το σερβίρισμα
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να βράσει.
2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.
3. Βάζουμε το σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.
4. Μόλις κάψει καλά, κόβουμε με το κορνέ τα churros σε μακρόστενες λωρίδες κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
5. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε τα churros όσο είναι ακόμα ζεστά. Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτά είναι το πιο εύκολα και πρωτότυπα σνακ για τα παιδάκια σας!
Φτιάξτε πολύχρωμα macarons! Το τέλειο γλυκάκι για κάθε παιδική εκδήλωση!