Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστές γρανίτες με βατόμουρο και σοκολάτα!
[babyPostAd]Υλικά:
Για τη γρανίτα
- 225 γρ φρέσκα βατόμουρα
- 100γρ ζάχαρη άχνη
- 275 ml νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την επικάλυψη
- 200 γρ σοκολάτα γάλακτος (κατά προτίμηση)
- τρούφα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Βάλτε τα βατόμουρα, τη ζάχαρη, τα 75 ml νερό και το χυμό λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και σιγοβράστε για 2 έως 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα βατόμουρα.
- Ανακατέψτε στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια περάστε τα από κόσκινο αφαιρώντας τους σπόρους. Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και τοποθετήστε σε καλούπια κατάλληλα για γρανίτες
- Βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι
- Βυθίστε την άκρη της γρανίτας στη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίστε με τρούφα
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή