Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστές τρούφες παγωτό με 3 ΜΟΝΟ υλικά!
Μια συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για να φτιάξετε τις δικές σας τρούφες παγωτού, με κάλυψη σοκολάτας. Απολαύστε τες τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο.
[babyPostAd]Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό παγωτό σοκολάτας [*]
- 80 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, σε κομματάκια
- 30 γρ. μαργαρίνη πλήρης λιπαρών
Εκτέλεση συνταγής
- Στρώνετε με λαδόκολλα δύο ταψιά ή δίσκους που να χωράνε στη κατάψυξή σας. Βάλτε το ένα από αυτά στη κατάψυξη να παγώσει.
- Με ένα σκουπ για παγωτό, το οποίο βουτάτε σε μπολ με ζεστό νερό, παίρνετε κάθε φορά από μια μπάλα παγωτό και το τοποθετείτε στο ταψί ή δίσκο που είχατε στη κατάψυξη και τοποθετείτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο κάθε μπάλας. Μόλις τοποθετήσετε όλες τις μπάλες το βάζετε αμέσως στη κατάψυξη να παγώσει πολύ καλά για να σταθεροποιηθεί η οδοντογλυφίδα, για 2 περίπου ώρες.
- Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων στα 500 watts, αρχικά για 50 δευτερόλεπτα ελέγχετε και συνεχίζετε ανά 10 δευτερόλεπτα, ή σε κατσαρολίτσα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας.
- Μόλις έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα, κατεβάζετε από τη φωτιά, ανακατεύετε και το αφήνετε για 10-12 λ να μισοκρυώσει.
- Βγάζετε τα παγωτάκια από τη κατάψυξη, τα πιάνετε με την οδοντογλυφίδα ένα ένα τα μπαλάκια παγωτού και τα βουτάτε μέσα στο μείγμα σοκολάτας. Τα “τινάζετε” ελαφρώς να φύγει η περίσσια σοκολάτα και τα τοποθετείτε αμέσως στο άλλο παγωμένο ταψί.
- Τα μεταφέρετε αμέσως στη κατάψυξη και τα αφήνετε για 30 λ μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Πηγή: sintayes.gr