Σήμερα φτιάχνουμε παραδοσιακά, Ποντιακά Ωτία της Γιαγιάς!

Σήμερα φτιάχνουμε παραδοσιακά, Ποντιακά Ωτία της Γιαγιάς!

Ωτία της Γιαγιάς

Υλικά: 

8 αυγά
2 γιαουρτάκια αγελαδινά
1 φλ. γάλα
1 φλ. σπορέλαιο
3 φλ. ζάχαρη
3 βανίλιες
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ αλάτι

Σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ μέλος της οικογένειάς μας, την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Agnotis…

[babyPostAd]Εκτέλεση: 

– Χτυπάμε σε ένα μπόλ τα αυγά, τα γιαούρτια, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
– Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. Τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
– Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να μην κολλάει στα δάχτυλα.
– Ανοίγουμε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια με πάχος 0.5 cm.
– Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες, και μετά σε μικρότερα κομμάτια σε σχήμα ρόμβου.

2 (1)

Παίρνουμε ένα κομμάτι ρόμβου, κάνουμε μια σχισμή στη μέση και περνάμε τη μια κορυφή του ρόμβου μέσα από τη σχισμή.

5

Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε όλα τα ωτία.

DSC05523-001_thumb[2]

Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο, καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή σας όρεξη! 

Για το babyradio: Βασιλειάδου Ευθυμία 

Διαβάστε ακόμη:

Μιλφέιγ λεμονιού – Η συνταγή της τεμπέλας!

Πανεύκολο κέικ με επικάλυψη Kαραμέλα – Σοκολάτα σαν τεράστιο TWIX!

Pancakes: Το τέλειο πρωινό σε λιγότερο από 20 λεπτά!