Σήμερα φτιάχνουμε το κέικ της… θαλπωρής!
Πραγματικά αυτό το κέικ, με την πρώτη κιόλας μπουκιά θα σου δώσει αυτή την αίσθηση που δίνει και σε μένα κάθε φορά.
Την αίσθηση της θαλπωρής!
Θέλεις να είναι το μήλο, ένα φρούτο που συνδυάζεις με τον χειμώνα, τις μάλλινες κουβερτούλες του καναπέ και τις φλόγες που τρεμοπαίζουν στο τζάκι;! Θέλεις να είναι η γλύκα που βγάζει η νοστιμιά του καρότου;! Θέλεις να είναι το ζεστό άρωμα της κανέλας;! Θέλεις να είναι όλα αυτά μαζί;!
Σας το προτείνουμε… Μια ωδή στη μητρική αγάπη και τη ζωή!
Την συνταγή μου την έδωσε πριν καιρό μια αγαπημένη φίλη. Είχε έρθει επίσκεψη σπίτι μας, κι επειδή δεν έρχεται ποτέ με άδεια χέρια, μας έφερε αυτό το υπέροχο κέικ με μήλα και καρότα.
Πέρασε αμέσως το τεστ, καθώς τα μικρά μου, και ειδικά η κόρη μου, το λάτρεψαν.
Κι έτσι η Κλειώ, την επόμενη μέρα κιόλας έριχνε στο γραμματοκιβώτιο μου, την υπέροχη συνταγή της.
Προτιμώ να τους το φτιάχνω κάποιες μέρες που το κρύο είναι ιδιαίτερα αισθητό. Το συνοδεύω με ζεστές κούπες καφέ για μένα και σοκολάτας για τα παιδιά και το συνδυάζω με αναμμένο τζάκι, τις μάλλινες κουβερτούλες του καναπέ που λέγαμε και γλαφυρή ανάγνωση παραμυθένιων ιστοριών. Την απόλυτη δηλαδή θαλπωρή. Εξ ου και η ονομασία του.
Στην συνταγή δεν άλλαξα τίποτα. Το μόνο που έκανα ήταν να προσθέσω αυτό το frosting κρέμας τυριού και τα καραμελωμένα μήλα για να δώσω μια νότα… πιο υπερπαραγωγή!
Για να το φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
4 αυγά
1 και μισή κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 φλ του καφέ γάλα
1 κ γλ κανέλα
2 μήλα κομμένα σε κύβους
2 καρότα τριμμένα
για την επάλειψη
200 γρ κρέμα τυριού
2 κ σ ζάχαρη άχνη
για το γαρνίρισμα
50 γρ βούτυρο
1/2 μήλο κομμένο σε κύβους
1 κ σ καστανή ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα
Ανακατεύεις το αλεύρι με το baking powder και το αφήνεις στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτεις το καλαμποκέλαιο, το γάλα, την κανέλα και στο τέλος το αλεύρι με το baking. Σταματάς το μίξερ και προθέτεις τα μήλα και τα καρότα τα οποία ανακατεύεις απαλά.
Βουτυρώνεις κι αλευρώνεις καλά το ταψάκι ή την φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
Μόλις έτοιμο, ξεφορμάρεις κι αφήνεις για λίγο να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζεις την επικάλυψη ανακατεύοντας καλά την κρέμα τυριού με την ζάχαρη άχνη.
Ετοιμάζεις και την γαρνιτούρα σοτάροντας τα κυβάκια του μήλου στο βούτυρο και πασπαλίζοντας με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Στρώνεις την επικάλυψη στο κέικ σου και γαρνίρεις με τα καραμελωμένα μήλα.
Αυτό ήταν!
Ετοίμασε το και κάλεσε τις φίλες σου για καφέ ή φτιάξε ατμόσφαιρα και ζεστές σοκολάτες κι απολαύστε το οικογενειακώς!
http://mamatsita.gr http://queen.gr