Πως να επιβάλλετε την πειθαρχία με εναλλακτικούς τρόπους και δημιουργικότητα!

67867855

Η τιμωρία όπως έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενα άρθρα, δεν είναι πάντα ο σωστός τρόπος διαπαιδαγώγησης .

Πρέπει να ξέρετε ότι ενώ οι κανόνες πειθαρχίας έχουν αλλάξει, τα παιδιά παραμένουν τα ίδια. Πρέπει να ξέρετε πως να επιβάλλετε την πειθαρχία στο παιδί σας χωρίς να χάσετε την ψυχραιμία σας και παράλληλα να τους γίνει ένα μάθημα το οποίο θα τους τραβά την προσοχή με θετικό τρόπο.

Ρώτησα πολλούς γονείς και όλοι μου είπαν πως η τιμωρία δεν έχει πια αποτέλεσμα και πλέον χρησιμοποιούν πιο δημιουργικούς τρόπους προκειμένου να επιβάλλουν την πειθαρχία στα παιδιά τους.

Μέθοδος πρώτη: “Πάρτε τα αντικείμενα μακριά”

Αν το παιδί σας επιμένει να κάνει το αντίθετο από αυτό που του λέτε, όπως για παράδειγμα να μην μαζεύει τα παιχνίδια του πάρτε τα παιχνίδια του και βάλτε τα σε ένα κλειστό κουτί. Αν το παιδί σας επιμένει να μην σας ακούει πάρτε τα παιχνίδια του και πηγαίνετε τα σε συλλόγους που μαζεύουν αντικείμενα για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έτσι την επόμενη φορά θα το σκεφτεί πολύ καλά πριν αφήσει τα παιχνίδια του στο πάτωμα και θα μάθει να δωρίζει τα πράγματά του σε ανθρώπους που τα χρειάζονται πραγματικά. Την παραπάνω μέθοδο μπορείτε να την εφαρμόσετε σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Μέθοδος δεύτερη: “Πειθαρχία μέσω της γυμναστικής”

Η σωματική τιμωρία είναι ότι χειρότερο για ένα παιδί. Μπορείτε όμως να επιβάλλετε την πειθαρχία μέσω της σωματικής άσκησης. Αν το παιδί σας δεν υπακούει σε αυτό που του ζητάτε βάλτε το να κάνει ποδήλατο, η να τρέξει για αρκετή ώρα μέχρι να καταλάβει αυτό που έκανε. Καλό θα ήταν κάθε φορά να αλλάζετε μέθοδο σωματικής πειθαρχίας γιατί αν το παιδί σας ξέρει τι θα ακολουθήσει, μπορεί να γίνει αρνητικό και τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Άλλος τρόπος θα μπορούσε να είναι ο χορός μέχρι τελικής πτώσεως κλπ…

Μέθοδος τρίτη:” Μετατρέψτε τους καβγάδες σε γέλια”

Μεγάλωσα σε μια μεγάλη οικογένεια και οι καβγάδες με τα αδέρφια μου ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Οι γονείς μας για να μας κάνουν να σταματήσουμε μας αγκάλιαζαν σφιχτά για αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσουμε και να ξεχάσουμε τον καβγά. Ακόμη θα μπορούσατε να βάλετε τα παιδιά να κοιτάνε το ένα το άλλο χωρίς να μιλάνε για αρκετή ώρα. Θα δείτε πως δεν θα αντέξουν για αρκετή ώρα θυμωμένα και θα καταλήξουν σε γέλια και αστείες γκριμάτσες. Δοκιμάστε το!

Εσείς πώς επιβάλλετε την πειθαρχία;

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Αν σας άρεσε το άρθρο πατήστε… Share και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!