10 tips για να διαχειριστείς την γκρίνια του!
Ξέρεις παιδάκι που να μην γκρινιάζει; Σκέψου λίγο, πάρε τον χρόνο σου. Χμ, ναι, δεν υπάρχει, μην βασανίζεσαι.
Το θέμα είναι ότι ορισμένα έχουν το χαρακτηριστικό αυτό λίγο πιο έντονο από κάποια άλλα. Και εκεί η υπόθεση σηκώνει: 1.Χάπια; 2. Ψυχίατρο; (για τη μάνα και τα δύο) ή μήπως σωστή διαχείριση;
Βρείτε μοναδικές προτάσεις & προσφορές για όλο το σπίτι – Χαλιά – Λευκά Είδη – Φωτιστικά – Έπιπλα
[babyPostAd]Εάν έχεις κι εσύ ένα γκρινιάρικο παιδί, βάλε μια γερή δόση καθημερινής υπομονής και δοκίμασε τους παρακάτω τρόπους:1. Δώσε στο παιδί το καλό παράδειγμα και κόψε εσύ πρώτη την γκρίνια.
2. Κάθε φορά που η συμπεριφορά του είναι καλή φρόντισε να το επιβραβεύεις ώστε να ενισχύεις την αυτοπεποίθησή του.
3. Μην κάνεις πίσω και μην του δίνεις οτιδήποτε ζητάει. Θα καταλάβει ότι η γκρίνια είναι το μέσο για να αποκτήσουμε ό,τι θέλουμε.
4. Δείξε στο παιδί πώς να αυτοεξυπηρετείται και εξήγησέ του την αξία του να είναι κανείς ανεξάρτητος.
5. Μίλησέ του και δίδαξέ τους τρόπους καλής συμπεριφοράς, εννοείται με πρότυπο εσένα και τον μπαμπά του.
6. Προσπάθησε κάθε φορά που γκρινιάζει να ακούς τι σου λέει. Και κυρίως, να νιώθεις τι πραγματικά θέλει. Μήπως την προσοχή σου; Μήπως λίγη περισσότερη μαμά;
7. Κράτα την ψυχραιμία σου σε κάθε έξαρση γκρίνιας. Δεν είναι εύκολο καθώς η ένταση φέρνει ένταση. Δοκιμάζει τα όριά σου, μην το ξεχνάς.
8. Τη δύσκολη στιγμή βρες κάτι που του αρέσει και σίγουρα θα τους αποσπάσει το ενδιαφέρον.
9. Βάλε χιούμορ σε αυτές τις καταστάσεις, χωρίς να το παίζεις χαζοχαρούμενη. Δεν κάνουμε πλάκα, κάνουμε χιούμορ που αποδεικνύεται σωτήριο.
10. Μην βάζεις στο παιδί ταμπέλες και μην επιτρέπεις σε άλλους να το κάνουν. Ο «γκρινιάρης» θα κάνει τα πάντα να επιβεβαιώσει τον τίτλο του. Ακόμα κι όταν θα έχει πια μεγαλώσει.
Πηγή: allyou.gr