4+1 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τα τεστ εγκυμοσύνης!

testegkumosunh-600x316

Πότε πρέπει να τα κάνεις και τι ποσοστό ακριβείας έχουν;

Σίγουρα, δεν θα είναι λίγες οι φορές που όταν η περίοδός σου έχει καθυστερήσει σκέφτεσαι –πανικόβλητη- το ενδεχόμενο να πρέπει να κάνεις τεστ εγκυμοσύνης. Σίγουρα, δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα έχεις αναρωτηθεί κατά πόσο είναι ακριβή τα αποτελέσματα των τεστ αυτών.

Παρακάτω, θα μάθεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα τεστ εγκυμοσύνης…

1.Ποσοστό ακρίβειας:Το ποσοστό ακρίβειας αυτών των τεστ μπορεί να φτάσει το 99%, οπότε πρόκειται για μια αρκετά έγκυρη μέθοδο διάγνωσης της εγκυμοσύνης, δίνοντας ακριβή αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας μέρες της σύλληψης.

2.Πώς ακριβώς λειτουργεί: Ο οργανισμός της γυναίκας αρχίζει να εκκρίνει μια ορμόνη, την χοριακή γοναδοτροπίνη, παράλληλα με το ξεκίνημα της κύησης. Τα τεστ εγκυμοσύνης λοιπόν, μπορούν να ανιχνεύσουν αν υπάρχει η συγκεκριμένη ορμόνη στον οργανισμό, κάνοντας μια γρήγορη και έγκυρη διάγνωση. Η χρήση τους είναι απλούστατη, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρέξεις με τα ούρα σου την άκρη του στικ. Στη μέση, υπάρχουν τα παραθυράκια όπου στη συνέχεια θα δείξουν, ανάλογα με το χρώμα τους, το αποτέλεσμα του τεστ.

3.Πότε πρέπει να κάνεις το τεστ: Τα τεστ εγκυμοσύνης έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν τα επίπεδα της χοριακής γοναδοτροπίνης και να δείξουν αν είσαι ή όχι έγκυος, ήδη από τις πρώτες μέρες. Συγκεκριμένα, από την έβδομη κιόλας μέρα της σύλληψης κάποια τεστ μπορούν να δώσουν ένα έγκυρο αποτέλεσμα, ενώ στις 12 μέρες μπορούν πλέον να κάνουν μια ασφαλέστατη διάγνωση.

4.Τι κάνεις αν έχεις ασταθή κύκλο: Μπορείς να υπολογίσεις τη σωστή μέρα παίρνοντας ως βάση τον κύκλο σου με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Επιπλέον, για πιο άμεσα αποτελέσματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα «τεστ νέας γενιάς», που σου δίνουν το ακριβές αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας μέρες της εγκυμοσύνης.

5.Aν ακολουθείς φαρμακευτική αγωγή: Αν ακολουθείς κάποια θεραπεία με ορμόνες, είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα του τεστ να αλλοιωθεί. Ωστόσο, αν είσαι απλά άρρωστη και παίρνεις άλλου είδους φάρμακα, όπως παυσίπονα ή αντιβιοτικά, το αποτέλεσμα του τεστ θα παραμείνει έγκυρο και δεν θα επηρεαστεί από αυτά.

star.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο πατήστε… Share και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!