5 Tips για να αυξήσετε την εξυπνάδα του παιδιού!

5 Tips για να αυξήσετε την εξυπνάδα του παιδιού!

έξυπνα τα παιδιά που θήλασαν

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι απαραίτητη μόνο για το σώμα των παιδιών, αλλά ταυτόχρονα κάνει καλό στο μυαλό. Οι σωστές τροφές μπορούν να βελτιώσουν την εγκεφαλική λειτουργία, τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποιες τροφές είναι απαραίτητες για τα παιδιά.
[babyPostAd]Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που απαιτούνται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και καλή του λειτουργία. Οι επαρκείς ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων βοηθάνε τα παιδιά να βελτιώσουν τις νοητικές τους ικανότητες.

Τα αυγά είναι μια σημαντική πηγή πρωτεϊνών και οι κρόκοι τους περιέχουν χολίνη, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την καλή μνήμη. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε με τους κρίκους, γιατί ταυτόχρονα θα αυξήσουν και τη χοληστερίνη.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το ψωμί παρέχουν στον οργανισμό γλυκόζη, μια πηγή ενέργειας την οποία ο εγκέφαλος χρειάζεται. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι καλές για το νευρικό σύστημα.

Η βρώμη είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας και αποτελεί καλό “καύσιμο” του εγκεφάλου. Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθάει τα παιδιά να αισθάνονται χορτασμένα. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρου.

Τα λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών για να κρατήσουν υγιή τα κύτταρα του εγκεφάλου. Ορισμένα λαχανικά που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή του παιδιού είναι ντομάτες, γλυκοπατάτες, κολοκύθια, καρότα και σπανάκι.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του εγκεφαλικού ιστού και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια καλή πηγή για αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Το γάλα και το γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, την οποία τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται σε μεγαλύτερες ποσότητες από ό, τι οι ενήλικες.

Πηγή: Iatropedia.gr