Το μυστικό των μαμάδων με τα παιδικά καρότσια…

How-to-Start-a-Stroller-Fitness-Class-71

Είναι πρωί.

Βγαίνω από την καφετέρια σπρώχνοντας την πόρτα σιγά σιγά κρατώντας στο ένα χέρι τον καφέ μου και στο άλλο το καρότσι με τον γιο μου. Βγαίνω σιγά σιγά χωρίς να ρίξω τον καφέ μου και χωρίς να τον ξυπνήσω.Ναι!Επιτέλους τα κατάφερα ,και θα κοιμηθεί ο γιος μου για άλλα 12 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε σπίτι.

Πίνω τον καφέ μου περπατώντας και δίπλα μου περνάει άλλη μια μαμά με καρότσι. Φοράει γυαλιά, έχει μαζεμένα τα μαλλιά της αλογοουρά και μπαίνει να πάρει και εκείνη έναν καφέ.Χαμογελάω και συνεχίζω να περπατάω.

Άλλη μια μαμά με καρότσι κρατάει έναν καφέ στο χέρι της σπρώχνοντας το καρότσι με το μωρό της.

Τότε συνειδητοποίησα κάτι. Όλες οι μαμάδες με τα καρότσια έχουμε ένα κοινό μυστικό.

Αφήνουμε τα μεγαλύτερα παιδιά στο σχολείο και μετά προσπαθούμε να ξεφύγουμε λίγο πίνοντας έναν καφέ εκτός σπιτιού. Μπορεί να μην έχουμε βάλει πλυντήριο και απλά να ανυπομονούμε για ένα καφεδάκι. Φοράμε γυαλιά ηλίου. Κάποιες από εμάς είμαστε κουρασμένες επειδή δεν κοιμηθήκαμε το βράδυ επειδή το μωρό έκλαιγε. Μπορεί να ξυπνήσαμε πρωί για να μαγειρέψουμε για το μεσημέρι επειδή δουλεύουμε απόγευμα.

Το μόνο που θέλουμε είναι να δούμε λίγο κόσμο και άλλους ανθρώπους γύρω μας.Όλες μας έχουμε ένα μυστικό κωδικό. Άλλα λέμε και άλλα εννοούμε. Μπορεί να λέμε σε μια μαμά:”Το μωρό σου είναι τόσο χαριτωμένο!Πόσο  μηνών είναι;”

Αλλά θέλουμε να πούμε: “Είμαι τόσο κουρασμένη. Είμαι η μόνη μαμά που νιώθει πως δεν τα καταφέρνει;Είμαι η μόνη που νιώθει κουρασμένη;” Αυτά που δεν λέμε είναι και αυτά που μας ενώνουν.Στα 20 μας παίρναμε έναν καφέ για να πάμε σπίτι να κοιμηθούμε μετά από ένα ξενύχτι από ατελείωτο clubbing. Τώρα προσπαθούμε να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά με έναν καφέ.

Θέλουμε να νιώσουμε τον αέρα να φυσάει το πρόσωπό μας και να ηρεμήσουμε όσο κοιμάται το μικρό μας.Περπατάμε φορώντας στρωτά παπούτσια και όχι γόβες. Δοκιμάσατε ποτέ να πιάσετε ένα παιδί με γόβα στιλέτο;

Έχουμε το στυλ των μαμάδων. Μαζεμένα μαλλιά ή καρέ μαλλιά για να μην αργούμε να τα φτιάξουμε το πρωί.

Όλη μέρα τρέχουμε να προλάβουμε κάτι.Τρέχουμε στην δουλειά μας, στον παιδίατρο ή στις δραστηριότητες των μεγαλύτερων παιδιών μας. Όλες μας όμως ψάχνουμε κάτι. Ψάχνουμε μια μαμά σαν εμάς.Ψάχνουμε ένα χαμόγελο και μια ματιά που αποδεικνύει πως δεν είμαστε μόνες μας.

Όλες μας περπατάμε στον ίδιο δρόμο ακόμη και αν δεν ξεκινήσαμε μαζί.Περπατάμε με τα καρότσια μας. Συνεχίζουμε να περπατάμε.

Αυτό είναι το μυστικό μας: Τελικά δεν είμαστε τόσο μόνες όσο νιώθουμε…

babyradio.gr– Κατερίνα Π.

Νοιάζομαι για το παιδί μου σημαίνει…

Tι να κάνεις όταν έρχεται στη ζωή σου μια δυσκολία

Την βλέπετε αυτή την τέλεια μαμά; Ναι, αυτήν λέω…