Μαντέψτε!Γέννησα το παιδί μου με τον “λάθος” τρόπο!

peri3

Εκατομμύρια χρόνια πριν το μωρό μου και εγώ θα είχαμε πεθάνει κατά την διάρκεια της γέννας.

Μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης πρέπει ακόμη να νιώθω ένοχη για την καισαρική μου.

Τα νερά μου έσπασαν την νύχτα πριν γεννηθεί ο γιος μου.Ο άντρας μου με πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο όπου βρισκόμουν στην αίθουσα τοκετού για 16 ώρες. Τότε ήρθε η ώρα να σπρώξω. 3,5 ώρες μετά το μωρό δεν μπορούσε να περάσει από τον ηβικό ιστό. Μέσα σε όλα αυτά είχα και πυρετό και οι γιατροί φοβήθηκαν μήπως αρρωστήσει και το μωρό μου.

Ο γιατρός λοιπόν μου έδωσε 2 επιλογές:Θα έπρεπε να συνεχίσω να σπρώχνω και να ελπίζω πως το μωρό θα καταφέρει να βγει ζωντανό ή να κάνω καισαρική.

Με τον πυρετό να μειώνει τις δυνάμεις μου και τον φόβο μην αρρωστήσει το μωρό η ασφαλέστερη επιλογή ήταν η καισαρική.Τότε ξεκίνησε η προετοιμασία. Δεν θυμάμαι και πολλά από εκείνη την στιγμή, αλλά θυμάμαι να λέει κάποιος: “Είναι αγόρι!”

Το μωράκι μου έκλαψε και τότε έκλεισα για λίγο τα μάτια μου. Μετά ξύπνησα και μου φέρανε το μωράκι μου καθαρό στην αγκαλιά μου.Ένα υγιές και πανέμορφο μωράκι.

Όμως τις υπόλοιπες ημέρες που βρισκόμουν στο νοσοκομείο και μιλούσα με διάφορες μητέρες, έμαθα πως υπάρχει ο  σωστός και ο λάθος τρόπος για να κάνεις ένα μωρό. Όμως η δική μου ασφαλής επιλογή ήταν για εκείνες ο λάθος τρόπος.

Με ρωτούσαν για ποιον λόγο επέλεξα την καισαρική. Με ρώτησαν αν ένιωσα σαν να έχασα το πιο σημαντικό δέσιμο  με το παιδί μου όταν γεννήθηκε, επειδή δεν είχα την απόλυτη επαφή με το σώμα μου.

Σε όσους είπα πως γέννησα με αυτό τον τρόπο, μου είπαν:Κρίμα.

Όλοι νομίζουν πως ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες αυτής της απόφασης και υποθέτουν πως είναι πολύ πιο εύκολο από το να γεννήσεις φυσιολογικά.

Απλά δεν πιστεύω τίποτα και δεν ακούω τίποτα.

Έχω έναν υγιή γιο, ο οποίος είναι ευτυχισμένος. Κάνω τα πάντα για εκείνον. Τον θηλάζω, παίζω μαζί του, τον αγκαλιάζω και τον αγαπάω με όλη μου την ψυχή.Δεν είμαι κάτι λιγότερο επειδή τον γέννησα με καισαρική.Δεν κατηγορώ κανέναν. Απλά το μόνο που θέλω να ξέρουν όσοι υποθέτουν χωρίς να γνωρίζουν τις καταστάσεις. Αποφάσισα να έχω ένα υγιές μωρό. Αυτά είχα να πω.

Tίποτα άλλο.

babyradio.gr– Γεωργία Τ.

Το μυστικό των μαμάδων με τα παιδικά καρότσια…

Τιμωρία ή Πειθαρχία; – Φυσικές και Λογικές Συνέπειες

Στον άντρα μου:Οι μικρές στιγμές κάνουν την ζωή μας τόσο υπέροχη…