Το να φωνάξετε σε ένα παιδί δεν σας κάνει ήρωα…

1414858448_6

Μερικές φορές τα παιδιά  είναι μικρά τερατάκια. 

Είναι φορές που σε βγάζουν εκτός εαυτού. Τότε πως αντιδράμε; Με φωνές.

Όμως το να βάλεις τις φωνές σε ένα παιδί δεν σε κάνει ήρωα. 

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Να φερθείτε σαν γονιός.

Και πως φέρεται ένας γονιός;Με ευγένεια!

Η ευγένεια, η υπομονή και η συμπάθεια μοιάζει να είναι σπάνια στις μέρες μας.Όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να την εντάξετε στην ζωή σας.

Οι ήρωες στην ζωή μας είναι οι άνθρωποι που βοηθάνε όταν δεν είναι υποχρεωμένοι.Οι άνθρωποι που σου ανοίγουν την πόρτα όταν παλεύεις να περάσεις με ένα καρότσι και δέκα σακούλες από το σούπερ μάρκετ είναι ήρωες. Οι άνθρωποι που μιλάνε στο παιδί σας όταν γκρινιάζει για να του αποσπάσουν την προσοχή είναι ήρωες. Η κυρία που σου δίνει μωρομάντηλο όταν έχεις ξεχάσει τα πάντα σπίτι και ο γιος σου έχει γεμίσει παντού παγωτό.

Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να εξοργίζονται από την συμπεριφορά σας και από τα παιδιά σας που ενοχλούν αλλά είναι απόλυτα ευγενικοί μαζί σας.

Κάθε μέρα προσπαθώ να εμφυσήσω στα παιδιά μου, αξίες, ώριμα συναισθήματα και σωστή συμπεριφορά.Προσπαθώ και εγώ να αντιμετωπίζω ώριμα τις καταστάσεις ενώ είμαι μαμά, σύζυγος,  εργαζόμενη, γειτόνισσα και φίλη.

Είναι δύσκολο να μάθεις να χειρίζεσαι με ευγένεια όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Η ευγένεια όμως είναι η σημαντικότερη αξία της ζωής μας.

Είναι δική σας ευθύνη να διαπαιδαγωγήσετε τα παιδιά σας με ηρεμία και ευγένεια. Πριν πείτε πως σας βγάζουν εκτός εαυτού και δεν μπορείτε να είστε ευγενικοί σκεφτείτε πως ήσασταν και εσείς κάποτε παιδί και θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται με ευγένεια και σεβασμό. Όλοι μας έχουμε τις άσχημες στιγμές μας και φορές που θα κάνουμε θόρυβο δημοσίως. Όμως με λίγη ευγένεια μπορείτε να γίνετε ήρωες.

Δεν αξίζει λοιπόν να φωνάζετε και να χτυπάτε τα παιδιά σας δημόσια ή στο σπίτι. Αυτό όμως πρέπει να το κάνετε και με όλους τους ανθρώπους γύρω σας όχι μόνο με τα παιδιά σας.

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Το πρώτο νανούρισμα του μωρού σου και πώς χαράσσεται στη μνήμη του!

Πως θα γίνει το παιδί μου ευτυχισμένο;

Αυτές είναι οι 3 λέξεις που πλήγωσαν το παιδί μου.Τις λέω για να σας προειδοποιήσω.