Αγαπητά μου παιδιά, σας ανακοινώνω πως δεν υπάρχει ελευθερία λόγου στο σπίτι μας…

o-SHH-facebook

Αγαπημένα μου παιδιά, 

Με λύπη σας ανακοινώνω ότι δεν υπάρχει ελευθερία λόγου στο σπίτι μας.Η αλήθεια είναι πως δεν λυπάμαι.Ούτε ανησυχώ.

Σκοπός μου δεν είναι να σας περιορίσω. Σκοπός μου είναι να αλλάξω αυτό που έχετε στην καρδιά σας.Απλά έχω μάθει πως αυτά που λέτε είναι πολύ σημαντικά και σας καθορίζουν σαν ανθρώπους.

Όλα όσα λέμε είναι η αντανάκλαση του εαυτού μας.

Βλέπετε λοιπόν γιατί θέλω να προσέχετε ότι λέτε;

Για αυτό λοιπόν στο σπίτι μας δεν λέμε ποτέ:

“Δεν είναι δίκαιο!”

Πολλές φορές όσα λέει η μαμά μπορεί να φαίνονται άδικα αλλά το κάνει για το καλό της οικογένειας. Είμαι πάντα εδώ για να σας δώσω τις συμβουλές μου και να συζητήσουμε. Ακόμη και αν σας στεναχωρήσει κάτι θέλω να ξέρετε πως το κάνω για να είστε εσείς καλά.

“Είναι χαζός/ή.”

Ποτέ δεν περιγράφουμε  κανένα άνθρωπο ως χαζό.Όπως δεν θέλουμε κανένας να πει για εμάς ότι είμαστε χαζοί έτσι δεν λέμε και για κανέναν άλλο.

“Ζήτα (μου) συγνώμη.”

Δεν απαιτούμε ποτέ την συγνώμη από τους άλλους. Αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Δεν θα ζητήσουμε επειδή νιώθουμε ενοχές αλλά επειδή αυτό είναι το σωστό. Η ανωτερότητα του ανθρώπου είναι να παραδέχεται το λάθος του πρώτος.

“Αφού το βρήκα, το κρατάω.”

Δεν χρειάζεται εξήγηση σε αυτό νομίζω. Ότι βρίσκουμε δεν είναι δικό μας και δεν το κρατάμε.Πρέπει πάντα να κάνουμε μια προσπάθεια για να βρούμε τον πραγματικό ιδιοκτήτη.Ποτέ δεν κρατάμε κάτι που βρήκαμε επειδή αυτό είναι κλοπή.

“Δεν φταίω εγώ, φταίει ο/η…”

Ποτέ δεν κατηγορούμε τους άλλους για κάτι που συνέβη. Λέμε την αλήθεια και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Λέμε την αλήθεια και τι συνέβη χωρίς να κατηγορούμε πάντα τους άλλους. Φυσικά και δεν οφείλονται πάντα σε εσένα οι καυγάδες αλλά δεν κατηγορείς κανέναν. Πες την αλήθεια και όλα θα γίνουν όπως πριν.

Λοιπόν αγαπητά μου παιδιά αυτά ήθελα να πω για σήμερα.Υπάρχουν και άλλες φράσεις που θα πρέπει να αφαιρέσουμε από το λεξιλόγιό σας, αλλά αρκετά για σήμερα. Το μόνο που θέλω είναι να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Μην νομίζετε και εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω καθημερινά…

babyradio.gr-Κατερίνα Π.

Είναι έτοιμη η οικογένειά σας για μια έκτακτη ανάγκη;

«Έρωτας με την πρώτη ματιά». Η στιγμή που οι Μαμάδες αντικρίζουν τα νεογέννητα μωρά τους[Φωτογραφίες]

Tο να κάνεις αγόρια όταν πάντα ήθελες κορίτσια…