Ήρθε η ώρα να “φρεσκάρουμε” τον γάμο μας!

couple-260899_1280

Με τον άντρα μου είμαστε παντρεμένοι εδώ και 15 χρόνια.

Αγαπάμε ο ένας τον άλλο και είμαστε δεσμευμένοι στον γάμο μας. Φυσικά και δεν έχουμε ψευδείς προσδοκίες σχετικά με τον γάμο.

Όμως πρόσφατα φτάσαμε σε ένα σημείο που όλα μοιάζανε σαν να έχουν παλιώσει. Ήταν η στιγμή να φρεσκάρουμε τον γάμο  μας.

Τότε αποφάσισα να του μιλήσω. Δεν χρειάστηκε να πω και πολλά.Του είπα πως έπρεπε να ξαναερωτευτούμε ο ένας τον άλλο. Συμφώνησε αμέσως. Πώς όμως γίνεται αυτό;

Μερικές φορές όταν ξέρεις πως και το άλλο σου μισό θέλει έναν καλύτερο γάμο, σου δίνει ελπίδα. Αποφασίσαμε να δουλέψουμε σαν ομάδα. Αγκαλιαζόμασταν πιο συχνά, δίναμε περισσότερα φιλιά και χαμογελούσαμε περισσότερο. Όχι δεν τα κάναμε όλα αυτά σαν ήταν προγραμματισμένα επειδή δεν έχει κανένα νόημα.  Αποφασίσαμε πως πρέπει να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία και αυτό μας αναπτέρωσε το ηθικό.

Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να κάνουμε στο μέλλον. Έπρεπε να αφήσουμε στην άκρη τα λάθη του παρελθόντος και την πικρία που μπορεί να νιώθαμε. Η ζωή προχωρά και το ίδιο και εμείς. Δεν έχει καμία αξία να υπενθυμίζουμε τα λάθη που έχουμε κάνει. Σημασία έχει να κάνουμε μια νέα αρχή σαν να γνωριζόμαστε τώρα.

Το παρελθόν μας κάνει να θυμόμαστε και ωραίες στιγμές. Για ποιον λόγο ερωτευτήκατε ο ένας τον άλλο; Πώς ήταν η μέρα του γάμου μας; Τι έκανε ο κάθε ένας για εσάς και για τα παιδιά μας.  Εμείς βρήκαμε πολλά πράγματα που μας έκαναν να είμαστε ευγνώμονες ο ένας για τον άλλο. Γιατί όχι και εσείς;

Σε κλίμακα 1-10 σε ποιο επίπεδο  στοργής βρίσκεται ο γάμος σας; Αν θέλετε να φτάσετε στο 10 προσθέστε και άλλες αγκαλιές και άλλα φιλιά, κρατήστε ο ένας το χέρι του άλλου , κάντε του κοπλιμέντα και μιλήστε ευγενικά ο ένας στον άλλο.

Όσο πιο πολύ δείχνετε την αγάπη σας ο ένας στον άλλο τόσο πιο πολύ αγάπη θα πάρετε.

Κάντε όμορφες σκέψεις και αφήστε πίσω τις αρνητικές.

Κάντε το άλλο σας μισό , προτεραιότητά σας. Ακόμη και αν θέλετε να του πείτε κάτι και τα παιδιά, σας διακόπτουν  πείτε: Μισό λεπτό παιδί μου, να πω κάτι στον μπαμπά. Βρείτε περισσότερο χρόνο για εκείνον/η και μετά για όλες τις άλλες ασχολίες σας.

Κάντε τα παραπάνω βήματα ακόμη και αν διστάζετε.

Εξάλλου αυτή είναι η ομορφιά της νέας αρχής…

babyradio.gr- Άννα Κ.

Όχι, Τρέξε, Φώναξε, Πες:Οι λέξεις-κλειδιά όταν το παιδί σας αντιμετωπίζει έναν άγνωστο άνθρωπο.

Ήρθε η ώρα να αφήσω τα παιδιά μου…σε κάποιον άλλο!

Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να δώσω στην εκκλησία μια ευκαιρία…