Ένα γράμμα στο παιδί που έκανε την ζωή μου «κόλαση» στο σχολείο…

kid-writing-letter-today-150630-stock-tease_bfbb456ad27f219436911fb42df0b528

Σε εσένα, 

Σου γράφω ένα γράμμα για να βγάλω κάποια πράγματα από την ψυχή μου.

Σταματάω να σε αφήνω να κερδίζεις και για αυτό θα τα πω όλα αυτά έτσι ώστε να προχωρήσω στην ζωή μου.Μου έκανες την ζωή μου δύσκολη. Με έκανες να σε ψάχνω παντού όπου και να είμαι προκειμένου να σε αποφύγω με κάθε κόστος. Ήξερα πως κάθε επαφή μαζί σου θα τελείωνε με προσβλητικά σχόλια για την εμφάνισή μου. Είτε θα ήταν κανένα «έξυπνο αστειάκι » είτε μια καθαρή επίθεση με άσχημες εκφράσεις.

Γιατί;

Γιατί από όλους τους ανθρώπους να διαλέξεις εμένα για να με βασανίσεις; Ίσως να μην βρω ποτέ την απάντηση σε αυτή την ερώτηση αλλά βαρέθηκα να ρωτάω τον εαυτό μου.

Πιστεύω πως δεν θα με θυμάσαι μετά από χρόνια αλλά δεν περιμένω και κάτι καλύτερο από εσένα που σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Δεν θα προσπαθήσω να σε κάνω να νιώσεις άσχημα γιατί απλά δεν νιώθεις τίποτα.  Αυτό που θέλω είναι να απελευθερωθώ από αυτό που νιώθω για τον εαυτό μου εξ’ αιτίας σου.

Με έκανες να μισώ τον εαυτό μου, να κλείνομαι στο καβούκι σου και να φοβάμαι να τραβήξω την προσοχή κάποιου. Πριν σε γνωρίσω ήμουν ένα παιδί που ήθελε να μιλάει μπροστά σε κόσμο και να είναι κοινωνικό. Με το μπήκες τόσο βίαια στην ζωή μου απέφευγα οποιουδήποτε είδους προσοχή. Ακόμη το κάνω.  Κάθομαι ήσυχα και υπερβολικά ντροπαλά  «χάρη σε εσένα.»

Το καταλαβαίνω πως με θεωρούσες εύκολο στόχο. Είχα περίεργη εμφάνιση και για αυτό τον λόγο προσπαθούσα να είμαι το κοινωνικό και το αστείο παιδί της παρέας.  Κρυβόμουν πίσω από το χιούμορ μου αλλά εσύ το κατάλαβες και αποφάσισες να με διαλύσεις ψυχολογικά.  Κατέστρεψες τις όμορφες στιγμές μου. 

Το ξέρεις πως κλεινόμουν στο μπάνιο κλαίγοντας; Όχι που να το ξέρεις. Αφού το μόνο που σε ένοιαζε ήταν ο εαυτός σου.

Δεν ξέρω  αν  τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ήξερες αυτό που περνάω. Τέτοιο είδος ανθρώπου είσαι.

Σου γράφω αυτό το γράμμα για να σου δείξω πως δεν έχεις πια δύναμη. Δεν αφήνω πλέον τα λόγια σου να ηχούν στα αυτιά μου ξανά και ξανά.  Δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί σου.

Πλέον εγώ θα είμαι στο προσκήνιο και όχι εσύ. Δεν είναι σειρά σου αλλά δική μου. Κανείς δεν είναι τέλειος όπως και εγώ.  Όμως εσύ έχεις πολύ περισσότερα ελαττώματα και ατέλειες από τον καθένα μας.

Ελπίζω αυτό το γράμμα να βοηθήσει κάθε αβοήθητο παιδί που ψάχνει την ελπίδα. Πάντα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.  Θα βρείτε τον εαυτό σας όπως και εγώ.  Μια μέρα θα λάμψετε και δεν θα σας αγνοεί κανείς.

Ελπίζω αυτό το γράμμα να φτάσει και σε αυτούς που κάνουν την ζωή κάποιου άλλου δύσκολη. Να είστε ευγενικοί με οποιονδήποτε άνθρωπο που «θεωρείτε» διαφορετικό. 

Τέλος θα ήθελα να πω, πως δεν ανέφερα το όνομα αυτού του παιδιού όχι για λόγους ανωνυμίας αλλά για να μην του δώσω την προσοχή που δεν του αξίζει…

babyradio.gr– Α.Μ.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα μαντέψουν την εγκυμοσύνη σας πριν τους το πείτε!

Είμαι μαμά και νυστάζω. Αυτό φαίνεται από τα παρακάτω…

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα μαντέψουν την εγκυμοσύνη σας πριν τους το πείτε!