7 λαχταριστά και light γλυκά για τις μέρες που κάνετε δίαιτα!

7 λαχταριστά και light γλυκά για τις μέρες που κάνετε δίαιτα!

light γλυκά

Cheesecake με στέβια και σως φράουλας

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για τη βάση
1 πακέτο αλεσμένα μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα μήλο προαιρετικά
1/16 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας γάλα

Για cheesecake
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 φλιτζάνια  2%  γιαούρτι
7 φακελάκια σκόνη στέβια (10 γραμμάρια)
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σως φράουλας
250 γραμμάρια φράουλες
2 φακελάκια στέβια σκόνη (3 γραμμάρια)
Χυμό από μισό λεμόνι
50 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση

Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη σάλτσα μήλου, το αλάτι, και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε γάλα αμυγδάλου, και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί και πιέζετε με τα χέρια σας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς  για περίπου 18 λεπτά.

Για cheesecake
Ενώ η κρούστα είναι στο φούρνο, Στο κάδο του μίξερ ανακατέψτε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, στέβια, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε ξανά. Βγάζετε από το φούρνο τη βάση και χύνετε το μείγμα, ψήνετε το cheesecake για 35 στους 160 βαθμούς. Αφήνετε να κρυώσει καλά 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε με σως φράουλα.

Για τη σως φράουλας
Βάζουμε τις καθαρισμένες φράουλες σε κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι απλώνουμε ένα διπλό τουλπάνι. Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες με τον χυμό και τις πατάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Στον χυμό που έμεινε από το στύψιμο προσθέτουμε τη στέβια και βράζουμε για τρία λεπτά. Βγάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό.

Μερίδα: 1 κομμάτι (1/8 της συνταγής)
Θερμίδες: 80
Λίπος:  1,5 γραμμάρια

Μπράουνις σοκολάτας με στέβια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 αυγά
3/4 του φλιτζανιού στέβια
3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι άπαχο γάλα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ( προαιρετικά )

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλύπτετε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 20 εκ. με αλουμινόχαρτο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά , λιώνετε τη μαργαρίνη και το κακάο μαζί , ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Αφαιρέστε από την εστία και το αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη στέβια μέχρι να αφρατέψουν.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνετε στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια ανακατέψτε  με το μείγμα από το κακάο και τη μαργαρίνη .

Τέλος, προσθέστε το 1/4 φλιτζάνι γάλα και εάν θέλετε τα καρύδια .
Χύστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφήστε την να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα.


Μάφινς με μύρτιλλα και στέβια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1-1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1/4 κούπας γεύμα αμυγδάλων
3 φακελάκια στέβια σκόνη (5 γραμμάρια)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
60mil γάλα
250 γραμμάρια βατόμουρα ή μύρτιλλα καθαρισμένα

Εκτέλεση

Χτυπάμε μαζί το λάδι, το αυγό και τη βανίλια. Ρίχνετε το γιαούρτι με το γάλα και προσθέστε τα στα υγρά συστατικά ανακατεύοντας.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη στέβια. Διπλώνουν τα ξηρά συστατικά μαζί με τα υγρά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε και τα μύρτιλλα ανακατεύοντας άλλη μια φορά. Βάζετε το μείγμα σε φόρμα με 12 θέσεις muffins με 12 χάρτινα φορμάκια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.


Μπράουνις με κακάο και καρύδια χωρίς γλουτένη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη ή 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας stevia σε σκόνη ή 5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της επιλογής
200ml νερό
50ml  ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη
100 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για την επικάλυψη και τα καρύδια σε ένα μούλτι σας και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια ανακατέψτε για 2 φορές ακόμα.

Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 35 x 15 εκ.
Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα μπράουνι μέσα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Για την επικάλυψη
Πέντε λεπτά πριν βγάλετε απ’ το φούρνο τα μπράουνι ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα να λιώσει.
Αφού κρυώσει λίγο πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα και σερβίρετε.

*Αν χρησιμοποιήσετε αμυγαλόψιχα αντί για αλεύρι χωρίς γλουτένη, τότε χτυπήστε την αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σοκολατένιες κούπες με καρύδα χωρίς γλουτένη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

8-9 oz της μαύρης σοκολάτας
½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
¼ φλιτζανιού νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας  ( προαιρετικό , αν θέλετε περισσότερη γεύση καρύδα )
1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι για μάφινς τοποθετήστε 12 χάρτινα φορμάκια για μάφινς.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και στη συνέχεια σε 30 δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να την ανακατεύετε μετά από κάθε ζέσταμα για να λιώσει καλά.
Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού σοκολάτας σε φορμάκι.
Βάζετε τα φορμάκια στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε το λάδι καρύδας , νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη και το εκχύλισμα καρύδας . ( Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη )
Βάζετε από μία κουταλιά από το μείγμα καρύδας σε κάθε σοκολατένια κούπα μάφιν και στη συνέχεια καλύψτε το με μια άλλη κουταλιά από τη λιωμένη σοκολάτα για να καλύψτε τη καρύδα.
Στη συνέχεια βάζετε ξανά στο ψυγείο για 5 – 10 λεπτά.

Υγιεινό ρυζόγαλο χωρίς ρύζι αλλά με βρώμη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 φλιτζάνι βρώμη
1 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1/3 φλιτζανιού ακατέργαστη κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τη βρώμη, γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου και τη ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα.
Ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει, για 30 λεπτά.

Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Βάζετε σε σε μπολάκια και σερβίρετε το γλυκό με τριμμένη κανέλα.


Μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσης
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 1/ 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού συν 1 κουταλάκι γλυκού Σπλέντα
5 κουταλιές της σούπας λάδι ηλιέλαιο
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αλεύρια, τα 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τη σπλέντα μαζί με το λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει , ξύνοντας με μια σπάτουλα τις πλευρές. Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή η ζύμη.

Κόβετε τη ζύμη στη μέση και ρολάρετε μέχρι να σχηματίσετε ένα χοντρό κορδόνι, τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.

Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά. Ξετυλίξτε τη ζύμη από τη μεμβράνη και κόβετε τη ζύμη σε δίσκους 1 εκ. Τοποθετήστε τους δίσκους ζύμης στη λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους. . Ανακατέψτε το 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και το 1 κουταλάκι του γλυκού Σπλέντα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζουμε κάθε μπισκότο.
Ψήστε για 8 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.

* Η συνταγή είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Αν ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο διαιτολόγιο συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας.

Διατροφική Ανάλυση :

Ανά μπισκότο

Θερμίδες : 46
Υδατάνθρακες : 7 γραμμάρια
Λίπος : 2 γραμμάρια
Κορεσμένα λιπαρά : 1 γραμμάριο
Μονοακόρεστα λιπαρά : 1 γραμμάριο
Πρωτεΐνη : 1 γραμμάριο
7 mg χοληστερόλης
0 γραμμάρια Φυτικές Ίνες
9 mg κάλιο
24mg νατρίου
3 γραμμάρια πρόσθετα σάκχαρα

Πηγή: sidagi.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μπισκότα πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο και σοκολάτα!

Σοκολατένιες κρέπες με μπανάνα για μικρά και μεγάλα παιδιά!

17 προτάσεις για να φτιάξετε έργα τέχνης από ζύμη!