Βρέθηκε λύση στο άγχος του αποχωρισμού…

separation-1

Η μητρότητα είναι υπέροχη και το ξέρετε καλά αυτό.

Είστε μαζί με το παιδί σας παίζετε, διασκεδάζετε αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να πάτε στην δουλειά. Τι γίνεται όμως όταν το παιδί σας δεν θέλει να πάτε στην δουλειά και κλαίει πάρα πολύ;  Σας κοιτάει με αυτά τα πανέμορφα ματάκια, σας αγκαλιάζει σφιχτά  και σας ζητάει να μείνετε σπίτι με κλάματα. Και κάπως έτσι γίνεται ακόμη πιο δύσκολος  ο αποχωρισμός.

Είναι δύσκολος ο αποχωρισμός αλλά δεν γίνεται να μην πάτε στην δουλειά σας!

Το καλό είναι ότι βρήκαμε λύση για εσάς!

Αρχικά μην κάνετε το κλασσικό κόλπο να φύγετε κρυφά επειδή θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα και θα κλαίει ακόμη πιο πολύ όταν ανακαλύψει ότι λείπετε.  Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Η προβλεψιμότητα δίνει σε ένα παιδί σιγουριά και άνεση σε ένα αγωνιώδες και αγχωμένο παιδί.

Το προβλέψιμο πλέον πρόγραμμα του παιδιού σας πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένες δραστηριότητες και η πρώτη και η τελευταία πρέπει να έχει να κάνει αποκλειστικά με εσάς και το παιδί σας. 

Φτιάξτε λοιπόν ένα πόστερ ή μια κορνίζα με τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν μέχρι να αποχωριστείτε ο ένας τον άλλο.

Βάλτε λοιπόν μια σειρά από φωτογραφίες και εικόνες. Η πρώτη και η τελευταία φωτογραφία πρέπει να είναι μια κοινή σας φωτογραφία. Για αυτό λοιπόν θα ξεκινήσετε την ημέρα με μια μεγάλη αγκαλιά και φιλιά. Η δεύτερη έχει να κάνει με το φαγητό και το πρωινό στο σπίτι λίγο πριν αποχωριστείτε. Η τρίτη φωτογραφία πρέπει να έχει μια φωτογραφία του σχολείου με πολλά παιχνίδια. Η τέταρτη έχει να κάνει με πολλά παιδιά που παίζουν μαζί στο προαύλιο του σχολείου.  Η πέμπτη φωτογραφία έχει να κάνει με το φαγητό που τρώνε όλα τα παιδιά μαζί στο σχολείο. Η τελευταία που είναι η κοινή σας φωτογραφία έχει να κάνει με την επιστροφή από το σχολείο και με την αγκαλιά της μαμάς.

Αυτή την κορνίζα πρέπει να την βλέπετε αρκετά συχνά και να συζητάτε πολύ σχετικά με όλες τις δραστηριότητες. Μην περιμένετε από την μια μέρα στην άλλη να προσαρμοστεί επειδή όλο αυτό χρειάζεται χρόνο.

Όμως με τον καιρό θα το συνηθίσει και θα ξέρει πως όλο αυτό είναι ένα ωραίο παιχνίδι που θα παίζει κάθε μέρα μέχρι να επιστρέψει σπίτι για να είναι μαζί σας.

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από μια εργαζόμενη μαμά…

Δώστε το παρών στον γάμο σας…

Είσαι ένα κενό που δε γεμίζει…