Είμαστε όλες εργαζόμενες μαμάδες είτε δουλεύουμε είτε όχι…

14cb852ba1c0e20d_bond

Εργαζόμενες μαμάδες είστε συνέχεια στο μυαλό μου.

Είτε είστε στο γραφείο σας σε ένα επαγγελματικό κτίριο είτε  στην άνεση του δικού σας σπιτιού, εγώ σας σκεφτόμουν. Είτε είστε μια παντρεμένη μαμά είτε μια ελεύθερη μαμά, είτε φοράτε  ένα επαγγελματικό κοστούμι και πάτε στην δουλειά σας, είτε φοράτε τις φόρμες σας για να φτιάξετε πρωινό στα παιδιά σας είναι πολύ σημαντικό να σας πω τα παρακάτω:

Είστε όλες εργαζόμενες μαμάδες.

Η μια δεν αρνείται την άλλη. Η μια δεν επισκιάζει την άλλη. Η μια δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Άσχετα αν δουλεύετε έξω ή μέσα στο σπίτι σας αν είστε μαμά…

Είστε μια εργαζόμενη μαμά.

Και σήμερα λοιπόν εργαζόμενες  μητέρες είστε στην καρδιά μου. Όσο κάθομαι στο γραφείο μου αναρωτιέμαι πως θα τα καταφέρω σήμερα με τις απαιτήσεις της δουλειάς και του σπιτιού μέσα στην ημέρα.  Σκέφτομαι όμως και εσάς που είστε σπίτι σας και ετοιμάζετε τον καφέ σας για να ξεκινήσετε την μέρα σας.

Σας σκέφτομαι μαμάδες που είστε στο σπίτι και δουλεύετε ακούραστα για τα παιδιά σας και την οικογένειά σας κάθε μέρα χωρίς να έχετε κάποιο εισόδημα. Η πληρωμή σας προέρχεται από  αγκαλιές, γκρίνιες , κλάματα, φιλιά, ακαταστασίες για καθάρισμα , γεύματα για μαγείρεμα, θελήματα και εξωτερικές δουλειές. Αν είστε τυχερές το bonus της δουλειάς σας θα είναι μια φυσιολογική ώρα ύπνου το βράδυ και λίγες ιδιωτικές στιγμές  μόνες σας στο μπάνιο χωρίς γκρίνιες και κλάματα.

Σας σκέφτομαι την ώρα που φιλάτε τα χτυπηματάκια στα χεράκια των παιδιών σας, την ώρα που σταματάτε όλους τους καυγάδες τους  και την στιγμή που προσεύχεστε να είναι καλά και ευτυχισμένα.  Σκέφτομαι πόσο τυχερές είστε που έχετε πολλές σπάνιες στιγμές με τα παιδιά σας και έχετε την ευκαιρία να ζήσετε κάθε στιγμή των παιδιών σας.

Σκέφτομαι όμως και τις μαμάδες που δουλεύουν έξω από το σπίτι. Ξέρω πως ξυπνάνε πριν ξυπνήσουν όλοι για να ξεκινήσει σωστά η ημέρα σας. Βάζετε και εσείς  τις ανάγκες της οικογένειάς σας πάνω από τις δικές σας και για αυτό φεύγετε από το σπίτι με τα μαλλιά σας πιασμένα αλογοουρά , απλό μακιγιάζ, και έναν μικρό λεκέ από μητρικό γάλα  στο σακάκι σας επειδή είναι πολύ αργά για να αλλάξετε.

Κάθεστε στο γραφείο σας και αναρωτιέστε τι να κάνουν τα παιδιά σας επειδή κάποιος άλλος τα φροντίζει αντί για εσάς. Προσπαθείτε να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στον χρόνο σας  και σε εξωσχολικές δραστηριότητες μετά το σχολείο και ταυτόχρονα προσπαθείτε να μην δυσαρεστήσετε το αφεντικό σας.

Σκέφτομαι τις μόνες μαμάδες, που κάθε μέρα είναι οι σούπερ ηρωίδες των παιδιών τους και έχουν τον ρόλο της μητέρας και του πατέρα. Σκέφτομαι πως σας πιάνουν κλάματα όταν είστε εξαντλημένες σωματικά και συναισθηματικά. Αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνετε οικονομικά  δουλεύοντας και καλύπτοντας όλα τα έξοδα των παιδιών σας.

Κοιτάξτε λοιπόν τα κουρασμένα μας μάτια και δείτε την μαμά που μένει στο σπίτι και φροντίζει τα παιδιά της, την μαμά που δουλεύει και σκέφτεται τα παιδιά της , την μαμά που δουλεύει και φροντίζει τα παιδιά της επειδή είναι μόνη της και την μαμά ενός παιδιού με ειδικές ικανότητες.

babyradio.gr– Άννα Κ.

Μόνο όσοι είναι γονείς μπορούν να καταλάβουν τις παρακάτω φωτογραφίες!

Σαν χθες μου φαίνεται που σε αντίκρισα για πρώτη φορά…

Μαμά να είσαι εκεί κάθε στιγμή…