Γιατί είναι τόσο εύκολο σε όλους να αποκτήσουν παιδί και όχι για εμάς;

o-INFERTILITY-facebook

Όταν προσπαθούσα να μείνω την πρώτη φορά έγκυος δούλευα σε ένα μουσικό σχολείο ως αναπληρώτρια.

Άλλαξα πολλές δουλειές από τότε. Σε όλες μου τις δουλειές όμως προσπαθούσα να μείνω έγκυος. Πάντα θυμάμαι να διακόπτω την δουλειά μου από το τηλεφώνημα του γιατρού  και να μου λέει την μια φορά πως τα επίπεδα αίματος δεν ήταν σωστά στο αίμα μου και πως θα ξαναπροσπαθήσουμε τον άλλο μήνα. Ο κάθε μήνας οδηγούσε σε έναν άλλο. Η εγκυμοσύνη μου αναβαλλόταν για τους επόμενους 2 μήνες.

Τι είναι 2 μήνες για κάποια που προσπαθεί 5 χρόνια για να μείνει έγκυος; Μια ζωή.

Έβλεπα τους μαθητές μου στο σχολείο να μεγαλώνουν και να μεγαλώνω και εγώ μαζί τους. Έβλεπα γυναίκες να μην θέλουν να κρατήσουν τα μωρά  τους επειδή δεν τα ήθελαν και εγώ να μην μπορώ να κρατήσω το δικό μου. Γιατί είναι εύκολο για όλους τους άλλους εκτός από εμάς;

Έκανα το τεστ εγκυμοσύνης με μια ελπίδα που έσβηνε με κάθε αρνητικό αποτέλεσμα. Προσπαθούσα να κάνω άλλα πράγματα για να ξεχνιέμαι. Ασχολήθηκα με την αυτοσυγκέντρωση, προσευχόμουν, ζωγράφιζα  και έκανα ότι μπορούσα για να μην σκέφτομαι.

Όμως συνεχώς αναρωτιόμουν τι μου συμβαίνει, για ποιον λόγο δεν μπορώ να μείνω έγκυος. Άλλες φορές αναρωτιόμουν γιατί είχα βάλει ως σκοπό της ζωής μου κάτι που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ; Είμαι μόνη μου και ο άντρας μου ακόμη πιο μόνος. Απομονώθηκα από όλους και όλα. Κανένας δεν καταλάβαινε αυτό που περνούσαμε και βιώναμε καθημερινά.

Μέσα σε όλα τα άλλα είχαμε και πολλούς ανθρώπους να μας ρωτάνε γιατί δεν κάνουμε παιδιά ενώ είμαστε τόσα χρόνια παντρεμένοι.  Το αίμα μου έβραζε μέσα μου. Ήθελα να ουρλιάξω, να φωνάξω, να κλάψω. Πολλές φορές τα έκανα όλα αυτά αλλά δεν ένιωθα καλύτερα.

Δεν ήξερα τι να κάνω. Φοβόμουν να βρεθώ σε μέρη με παιδάκια επειδή θα με έπιαναν τα κλάματα. Δεν πηγαίναμε πουθενά.  Κάθε μέρα ευχόμουν να είναι η τυχερή μου μέρα. Το ευχόμουν την ώρα που ξυπνούσα, την ώρα που πήγαινα στο καθιερωμένο μου ραντεβού με τον γιατρό, την ώρα που ξάπλωνα για να κοιμηθώ και έλεγα πως η αυριανή μέρα θα ήταν καλύτερη.

Πριν λίγο καιρό στα χέρια έπεσε ένα φυλλάδιο για την υιοθεσία. Αποφασίσαμε με τον άντρα μου να μιλήσουμε σε κάποιον αρμόδιο. Τα αποτελέσματα είναι πιο θετικά από ότι ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Ένα παιδάκι χρειάζεται την δική μας αγκαλιά και είμαστε διατεθειμένοι να του την δώσουμε. Σε λίγες μέρες θα αγκαλιάσω και εγώ το δικό μου παιδί.

Σε λίγες μέρες θα αγκαλιάσω την ελπίδα που είχα χάσει εδώ και καιρό…

babyradio.gr– Θ.Ε.

Τον νονό μας δεν τον διαλέγουμε εμείς!

Αγαπητές φίλες μαμάδες, αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνω babysitting στα παιδιά σας…

“Μεγαλώνεις μάτια μου….”