8 Tips για να είσαι η τέλεια σύζυγος!
Το στερεότυπο της τέλειας συζύγου και συντρόφου έχει υπάρξει εδώ και πολλές δεκαετίες γίνει συνώνυμο της “δούλας και κυράς”. Τι σημαίνει αυτό; Να μαγειρεύεις,να συγυρίζεις, να πλένεις και να φροντίζεις τον άντρα σου. Μπορεί να σου φαίνονται ιδέες και απόψεις ξεπερασμένες, αλλά δυστυχώς αυτές οι “αρχές” ακόμα υπάρχουν, ακόμα και αν δεν τις ακούς στα φανερά.
Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα
[babyPostAd]Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι αυτό που καθιστά μια γυναίκα την απόλυτη σύντροφο. Είναι κάποια χαρακτηριστικά ανάμεσα στα άλλα που κάνουν τον σύντροφο σου να μην θέλει να σε αφήσει ποτέ. Ποια είναι αυτά τα tips για να είσαι η τέλεια σύζυγος. Μια ματιά παρακάτω θα σου λύσει κάθε απορία.Τα χαρακτηριστικά για να γίνεις η τέλεια σύζυγος!
Ειλικρίνεια
Το πρώτο και βασικό στοιχείο για κάθε είδους σχέση είναι η ειλικρίνεια. Μοιράσου κάθε σκέψη, κάθε ανησυχία μαζί με τον σύντροφο σου. Επιπλέον, σκέψου τα πλεονεκτήματα που θα έχεις σε μια ειλικρινή σχέση. Θα είσαστε μεταξύ σας πολύ πιο ήρεμα και όσο ειλικρινής είσαι με τον σύντροφο σου, άλλη τόση ειλικρίνεια θα εκλάβεις από τον σύζυγο σου.
Φροντίδα
Να τον φροντίζεις όχι με την έννοια να τον νταντεύεις. Φροντίδα με την έννοια της έγνοιας, της συντροφικότητας και της αγάπης. Δείξε στον σύζυγο σου ότι ό,τι και να συμβεί εσύ θα είσαι δίπλα του να του συμπαραστέκεσαι σε κάθε δυσκολία. Ναι ένα ζεστό πιάτο φαγητό είναι πάντα καλό και σίγουρα θα φέρει ένα χαμόγελο στα χείλη του. Θυμήσου όμως ότι η βάση της φροντίδας προς τον άλλο έρχεται από την καρδιά.
Συμπόνια
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις κακές μας φάσεις όπου μας κατακλύζουν αρνητικά συναισθήματα. Σε αυτές τις φάσεις μην τον αποπαίρνεις και μην βιαστείς να ξεκινήσεις επειδή μια φορά σου μίλησε λίγο πιο απότομα από ότι συνήθως. Σκέψου, ρώτα και συζήτησε. Κατανόησε το λόγο για τον οποίο νιώθει ό,τι νιώθει και προσπάθησε να τον βοηθήσεις να το ξεπεράσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Αφοσίωση
Το να είσαι πιστή στον σύντροφο σου, σημαίνει ότι θα απολάβεις και της ίδιας συμπεριφοράς. Δεν θα απατήσεις τον σύζυγο σου ή τον σύντροφο ή το αγόρι σου, μόνο και μόνο επειδή βγαίνετε. Ο λόγος που θα το κάνεις θα είναι γιατί πραγματικά το νιώθεις και θέλεις να επενδύσεις στη σχέση σας. Αν δεις ότι δεν προχωράει όπως θα ήθελες και το μάτι σου “παίζει” καλό θα ήταν να φύγεις από την σχέση, πριν πληγωθεί κάποιος ακόμα περισσότερο.
Ρομαντισμός
Όταν μπαίνεις σε μια σχέση και τα πράγματα κυλάνε σταθερά και ο καιρός περνάει, δεν σημαίνει ότι χάνεται και ο ρομαντισμός. Το κλειδί για μια υγιή σχέση είναι η διατήρηση του ρομαντισμού όσα χρόνια και αν έχουν περάσει από την αρχή που ξεκινήσατε να βγαίνετε. Αυτό φυσικά προϋποθέτει και να διατηρείτε την φλόγα και στις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας. Άναψε λίγα κεριά, κάνε λίγη ατμόσφαιρα και θυμηθείτε πόσο καλά περνούσατε.
Να ακούς και να επικοινωνείς
Βασικό,πολύ βασικό στοιχείο σε όλες τις σχέσεις και πόσο μάλλον σε έναν γάμο είναι η επικοινωνία. Μίλα με τον σύντροφο σου. Έκφρασε τα συναισθήματα σου, τις ανησυχίες σου, τις ελπίδες σου, τα όνειρα σου. Ακόμα και στους καυγάδες που είναι λογικό να υπάρχουν, μην ξεχάσεις να χρησιμοποιείς τα λογάκια σου και να επικοινωνείς. Μην κλείνεις την πόρτα της επικοινωνίας γιατί θα χάσεις το παιχνίδι.
Μην ξεχνάς να βγαίνετε ραντεβού
Κανόνισε μια φορά την εβδομάδα να βγαίνετε ραντεβού. Μπορεί να σου ακούγεται σαν να γίνεται μέρος της καθημερινότητας σου και της ρουτίνας σου, αλλά όσο αφήνεις κάτι στο αέρα για να γίνει κάποια στιγμή δε θα γίνει ποτέ. Όρισε μια ημέρα που ό,τι και να συμβεί θα συναντιέσαι με τον σύζυγο σου για φαγητό, για ποτό, για ταινία, για οτιδήποτε. Αρκεί να περνάτε χρόνο μαζί πέρα από τους 4 τοίχους ενός σπιτιού.
Μοιράστε τις δουλειές του σπιτιού
Τέλος, ξέχνα την φράση “δούλα και κυρά”. Στο σπίτι σας, ο καθένας θα πρέπει να έχει τις ευθύνες του. Αν το βάρος το σηκώνει μόνο ο ένας, ο εκνευρισμός και οι καυγάδες θα έρχονται ο ένας μετά τον άλλον. Και στην τελική δεν είναι ότι δουλεύει μόνο ο σύντροφος σου και εσύ κάθεσαι. Εφόσον έχετε και οι δυο υποχρεώσεις, το σωστό για μια σχέση είναι να υπάρχει καταμερισμός εργασιών. Για παράδειγμα, εσύ θα βάζεις πλυντήριο ρούχων και ο σύζυγος σου θα βγάζει τα σκουπίδια.
Πηγή: ediva.gr