Πώς να επιλέξετε καρότσι για το μωράκι σας με 5 απλά βήματα!

Πώς να επιλέξετε καρότσι για το μωράκι σας με 5 απλά βήματα!

stroller-safety-istock

Το καροτσάκι του μωρού σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που πρέπει να αγοράσετε για το παιδί σας.

Είναι επίσης ένα από τα αντικείμενα τα οποία θα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Για αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί με την επιλογή σας.

Υπάρχουν πολλά είδη και πολλοί χρωματισμοί και φυσικά διάφορες τιμές.

Βήμα 1

Αρχικά πρέπει να έχετε υπόψη σας την ηλικία του μωρού σας. Τα συμβατικά καρότσια δεν είναι για βρέφη. Τα καρότσια με ομπρέλα που είναι πιο ελαφριά είναι για μωρά που μπορούν να  στηρίξουν το κεφάλι τους και τον λαιμό τους για αυτό καλό είναι να το αγοράσετε μετά τους 6 μήνες.

Το να έχεις παιδί δεν σε κάνει απαραίτητα γονιό!

Βήμα 2

Αποφασίστε που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το καρότσι.  Αν χρησιμοποιείτε συχνά το αυτοκίνητο, τότε προμηθευτείτε ένα καρότσι που προσαρμόζει πάνω του το κάθισμα αυτοκινήτου και διπλώνει εύκολα.

Βήμα 3 

Κάντε test drive! Πριν το αγοράσετε σπρώξτε το, στρίψτε το για να δείτε αν γυρίζουν οι ρόδες εύκολα και ελέγξτε και τα φρένα του. Δείτε ακόμη αν διπλώνει εύκολα.

Βήμα 4

Δείτε τι αξεσουάρ περιλαμβάνει  και αν έχει ειδική θήκη για το ποτηράκι του παιδιού σας και για την τσάντα με τις πάνες.

Βήμα 5

Σκεφτείτε την ασφάλεια. Πρέπει να δείτε αν έχει 5 αστεράκια που δηλώνουν ασφάλεια.  Δείτε αν στηρίζεται καλά το κεφάλι του και ο λαιμός του δείτε αν η ζώνη ασφαλείας κλείνει καλά.

Έτοιμοι για αγορές λοιπόν;

Γκαλίτσιου Μαριάννα για το babyradio

4 + 1 φράσεις που «εκνευρίζουν» μια νέα μαμά

Αυτή η νεαρή μητέρα ήθελε να γεννήσει στο σπίτι της. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι μοναδικές!