Μιλφέιγ λεμονιού – Η συνταγή της τεμπέλας!
Για όλα τα φαγητά και γλυκά υπάρχει μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και όπως θα λέγαμε “της τεμπέλας”. Η παρακάτω συνταγή είναι δοκιμασμένη και έχει υποστεί αρκετές μετατροπές κι επιρροές μέχρι να τελειοποιηθεί. Το αποτέλεσμα είναι άκρως γευστικό, με πλούσιο άρωμα κι ανάλφρη επίγευση στον ουρανίσκο! Τ ο τέλειο συμπλήρωμα για κάθε όμορφο τραπέζι ή γιορτή!
ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία «Top Branded Export Product 2016» για την εταιρία που μεγάλωσε χιλιάδες μωρά στη χώρα μας!
[babyPostAd]Υλικά για ένα ταψί μέτριο προς μεγάλο
- 1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1 κουτάκι σαντιγί για χτύπημα
- 2 φακελάκια έτοιμου μείγματος για μιλφέιγ
- Ζάχαρη
- 2 λεμόνια – τη φλούδα και το χυμό από το 1
- 1 μεγάλο πακέτο κράκερ (αυτά στην πράσινη συσκευασία)
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάς τη σαντιγί με λίγη ζάχαρη κι ελάχιστο γάλα. Τοποθετείς στο ψυγείο να κρυώσει.
- Στο μπλέντερ βάζεις τη φλούδα του λεμονιού σε κομμάτια και μερικές κουταλιές ζάχαρη. Χτυπάς μέχρι να έχεις μια μυρωδάτη πάστα.
- Σε ένα μπολ, βάζεις το έτοιμο μείγμα μιλφέιγ, το γάλα, το χυμό λεμονιού και την πάστα από το ξύσμα. Ανακατεύεις μέχρι να είναι έτοιμο. Αν βγει λίγο πιο αραιό από το κανονικό, ακόμα καλύτερα γιατί θα το απορροφήσουν τα κράκερ.
- Παίρνεις τη σαντιγί και με μια σπάτουλα την αναμειγνύεις με την έτοιμη πλέον κρέμα του μιλφέιγ.
- Παίρνεις μια μικρή ποσότητα, την αλοιφείς στον πάτο και κολλάς τα κράκερ. Βάζεις κρέμα, από πάνω μια στρώση κράκερ, κρέμα πάλι και από πάνω σπας μερικά κράκερ.
- Η δημιουργία σου έχει ολοκληρωθεί μόλις ρίξεις από πάνω την απαραίτητη ζάχαρη άχνη!
Πηγή: joytv.gr