Λαχταριστό κριθαράκι με σάλτσα βαλσάμικου και σόγιας
Υλικά
- 230 gr κριθαράκι
- ηλιέλαιο
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε κύβους
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
- 170 gr μανιτάρια σε φέτες
- 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 2 κ. σούπας σόγια σος
- 2 φλ. kale ψιλοκομμένο
- πιπέρι, αλάτι
- φλοίδες παρμεζάνας
[babyPostAd]Τρόπος μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε το κριθαράκι σε περίπου επτά λεπτά και μόλις το σουρώσεις ανακάτεψέ το με λάδι ώστε να μην κολλήσει.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ράντισε με λίγο ηλιέλαιο και σοτάρισε τη γλυκοπατάτα για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το τζίντζερ με αλάτι, σοτάροντας για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και ανακάτεψε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακάτεψε το βαλσαμικό με τη σόγια σος και δύο κουταλιές λάδι και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι, βράζοντας για τρία λεπτά.
- Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κριθαράκι στο τηγάνι λίγο-λίγο μέχρι να ανακατευτεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
- Πρόσθεσε και το kale και άφησε για άλλο ένα λεπτό στη φωτιά να μαραθεί.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και σέρβιρε με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: tlife.gr