Λαχταριστό κριθαράκι με σάλτσα βαλσάμικου και σόγιας

Λαχταριστό κριθαράκι με σάλτσα βαλσάμικου και σόγιας

kritharaki1

Υλικά

  • 230 gr κριθαράκι
  • ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε κύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 170 gr μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 2 κ. σούπας σόγια σος
  • 2 φλ. kale ψιλοκομμένο
  • πιπέρι, αλάτι
  • φλοίδες παρμεζάνας

[babyPostAd]Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε το κριθαράκι σε περίπου επτά λεπτά και μόλις το σουρώσεις ανακάτεψέ το με λάδι ώστε να μην κολλήσει.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ράντισε με λίγο ηλιέλαιο και σοτάρισε τη γλυκοπατάτα για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το τζίντζερ με αλάτι, σοτάροντας για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και ανακάτεψε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακάτεψε το βαλσαμικό με τη σόγια σος και δύο κουταλιές λάδι και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι, βράζοντας για τρία λεπτά.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κριθαράκι στο τηγάνι λίγο-λίγο μέχρι να ανακατευτεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πρόσθεσε και το kale και άφησε για άλλο ένα λεπτό στη φωτιά να μαραθεί.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και σέρβιρε με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: tlife.gr