Όταν η γιαγιά φροντίζει το εγγόνι: Tips
Στην ελληνική οικογένεια ο ρόλος της γιαγιάς είναι πολύ ενεργός και σημαντικός. Γιατί μπορεί π.χ. στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες να κρατάει μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά ώστε να έχει το ζευγάρι τον χρόνο του, στη δική μας όμως αυτό συμβαίνει καθημερινά. Και το ζευγάρι δεν βρίσκει χρόνο, δεν παίρνει ανάσα αλλά πνίγεται. Στο άγχος, τις ανησυχίες ή σε μια κουταλιά νερό καμιά φορά.
Το παιδί σου την υπεραγαπά. Φυσικό δεν είναι; Η γιαγιά ποτέ δεν θα το μαλώσει, δεν θα το αναγκάσει να διαβάσει εάν δεν θέλει, πάντα θα έχει σοκολάτες, κρουασάν, ζελεδάκια στο ντουλάπι, η αγκαλιά της είναι πάντα τόσο ζεστή και το δέρμα της τόσο μαλακό…
[babyPostAd]Γιατί στα λέω αυτά; Γιατί σε περίπτωση που έχεις διαφορές στην ανατροφή του παιδιού με τη μαμά ή την πεθερά σου, οφείλεις πάνω απ’ όλα να σεβαστείς αυτή την ιερή σχέση παιδιού-γιαγιάς ή παππού.1. Ποτέ, μα ποτέ μην την κακολογείς μπροστά στο παιδί
Αυτός είναι ο πρώτος και βασικότερος κανόνας. Ό,τι και να συμβαίνει ανάμεσα στους ενήλικες, δεν αφορά το παιδί. Για εκείνο η γιαγιά είναι η καλύτερη γιαγιά του κόσμου. Και έτσι πρέπει να είναι.
2. Να θυμάσαι ότι είστε άνθρωποι από διαφορετικές γενιές
Άλλη εποχή, άλλες συνήθειες, άλλοι κανόνες ηθικής, άλλη μέθοδος ανατροφής. Όλα είναι διαφορετικά, μόνο που είστε τρεις γενιές στο τώρα και πρέπει να συμβιώσετε ήρεμα. Αυτό πρέπει να το καταλάβει το παιδί.
3. Μην γκρινιάζεις για ό,τι δεν έχεις, να εκτιμάς αυτό που έχεις
Η γιαγιά σε βοηθάει με τον έναν ή άλλο τρόπο. Να είσαι ευγνώμων που έχεις βοήθεια.
4. Μην τσακώνεσαι μαζί της μπροστά στο παιδί
Ακόμα κι αν ο λόγος είναι πολύ σοβαρός, κράτα την ψυχραιμία σου και μίλησέ της κατ’ ιδίαν αργότερα.
5. Άσε το παιδί να κακομάθει
Και αυτό χρειάζεται. Εσύ, ως μαμά, ξέρεις τους κανόνες, πότε μπαίνουν τα όρια, ποιος είναι ο τρόπος για να μεγαλώσει σωστά το παιδί σου. Και φυσικά δεν είσαι τέλεια. Πώς περιμένεις να είναι τέλεια μια γιαγιά;
Πηγή: Allyou.gr