Αυτό το Γλυκό θα σας Γυρίσει Πίσω στα Παιδικά σας Χρόνια
Αυτό το γλυκό είναι εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο!
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 300 γρ. νερό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 140 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. γάλα
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κρόκο
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. ζελέ κεράσι σε σκόνη
- 500 γρ. βραστό νερό
- 500 γρ. κρύο νερό
- 26 φρυγανιές
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ, 40 γρ. ζάχαρη, τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στρώνουμε σε ένα πυρέξ 25×35 τις φρυγανιές φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά.
- Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
Για τη σύνθεση
- Με μία κουτάλα ρίχνουμε όλο το σιρόπι στις φρυγανιές.
- Βάζουμε όλη την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και απλώνουμε με μία μαρίζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια τους.
- Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό.
- Ανακατεύουμε για να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
- Αφαιρούμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com