Όταν ο παππούς και η γιαγιά μένουν κοντά

Όταν ο παππούς και η γιαγιά μένουν κοντά

παππούς και η γιαγιά

Η συνύπαρξη των γονιών σας με το παιδί σε τακτική βάση έχει θετικά και αρνητικά τόσο για εσάς, όσο και για την ανάπτυξη του παιδιού. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τα κυριότερα και από τα μεν και από τα δε για να είσαστε προετοιμασμένοι:

  • [babyPostAd]Αρχικά, η άμεση και σίγουρη διαθεσιμότητά τους σας λύνουν τα χέρια σε μια σειρά από ζητήματα μέσα στην καθημερινότητα. Για παράδειγμα, μπορούν να μείνουν με τα παιδιά σπίτι όταν είσαστε στη δουλειά, να τα πάνε και να τα φέρουν στο σχολείο και άλλα παρόμοια.
  • Το ίδιο ισχύει και εκείνες τις φορές που θα θελήσετε να κάνετε μια έξοδο με το σύντροφό σας ή να πάτε ένα σύντομο ταξιδάκι, ακόμα κι αν κανονιστούν την τελευταία στιγμή.
  • Η μητέρα σας είναι πάντα εύκαιρη να σας προσφέρει την τεχνογνωσία της και να μοιραστεί μαζί σας την εμπειρία της σε θέματα που αφορούν την ανατροφή ή τη φροντίδα του παιδιού, να σας βοηθήσει στο μαγείρεμα όταν ο χρόνος σας είναι ελάχιστος κτλ.
  • Από εκεί και πέρα, το να μένετε κοντά με τους γονείς σας είναι πολύ σημαντικό, αφού όταν μεγαλώσουν πολύ και χρειάζονται φροντίδα σε τακτική βάση, θα είσαστε πάντα διαθέσιμοι να προστρέξετε δίπλα τους.
  • Τα παιδιά απολαμβάνουν να ακούνε από το στόμα του παππού και της γιαγιάς ιστορίες μιας άλλης εποχής, οι οποίες τα αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Αυτό σημαίνει ότι ψυχαγωγούνται και ταυτόχρονα μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα.
  • Για τα παιδιά η τακτική συνύπαρξη με τους «παππούδες» έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα: τρώνε γλυκά και γλυκίσματα σε μεγαλύτερες από τις επιτρεπόμενες ποσότητες, συν ότι τους κάνουν όλα τα χατίρια. Προσοχή σε αυτό το σημείο, αφού πρέπει να βάλετε ένα όριο στην ανεκτικότητά τους για να μην αναιρείται άτυπα ο δικός σας ρόλος να οι προσπάθειες να πειθαρχήσετε το παιδί.
  • Πολλές φορές, επειδή ακριβώς ο παππούς και η γιαγιά είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση στο σπίτι σας, αποκτούν άποψη για την ανατροφή του παιδιού σας και μάλιστα πολλές φορές την εκφράζουν με άκομψο τρόπο. Ξεκαθαρίστε τους ότι μια τέτοια στάση δεν είναι αποδεκτή και πώς η ανατροφή του μικρού σας είναι καθαρά δική σας αρμοδιότητα.
 Πηγή:    mother.gr