Οδηγός επιβίωσης για νέους μπαμπάδες!

Sleeping-With-Dad1

Είσαι νέος μπαμπάς; Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές και ακολούθησέ τες!!

  1.  Αν είναι να αργήσεις, μην περιμένεις τελευταία στιγμή για να της το πεις. Θυμάσαι τότε στο γυμναστήριο που έπρεπε να κάνει 20 έλξεις; Όταν ήσουν στις 18 σκεφτόσουν “Μόνο 2 ακόμα, μπορώ να τα καταφέρω!!” Αν τότε ερχόταν ο γυμναστής και σου έλεγε να κάνεις άλλες 10; Θα σου άρεσε; Δεν νομίζω… Οπότε μην κάνεις το ίδιο!
  2. Όταν γυρίζεις σπίτι να μπαίνεις κατευθείαν μέσα. Όταν γυρίζεις σπίτι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για κουβέντα με το γείτονα σχετικά με το νέο μωρό. Υπέθεσε ότι κάποιο τέρας είναι μέσα στο σπίτι σου και τρέχα να αναλάβεις την επόμενη βάρδια με το μωρό, γιατί η μαμά πιθανότατα σκέφτεται ως εξής: “Ακόμη 30 λεπτά υπομονή… 29… 28…
  3. Ενθουσιάσου με το μωρό. Το ξέρω… Το ξέρω ότι αγαπάς αυτό το μικρό πλάσμα όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, αλλά οι περισσότερες νέες μητέρες είναι τόσο υπερπροστατευτικές με το μωρό που δεν αφήνουν το μωρό για κανέναν λόγο. Οπότε αν της πεις: «δώσε μου το μωρό να το πάρω μια αγκαλιά που μου έλειψε όλη μέρα και πήγαινε κι εσύ να κάνεις ένα μπανάκι και να χαλαρώσεις», σίγουρα θα καταφέρεις να την πείσεις να κάνει ένα διάλειμμα και να ξεκουραστεί.
  4. Μη ρωτάς, «τι φαγητό έχει σήμερα;». Αν γυρίσεις σπίτι και τους βρεις όλους ζωντανούς τότε ήταν μια επιτυχημένη μέρα!  Αν ρωτήσεις κάτι τέτοιο, το πιο πιθανό είναι  να πάρεις μια απάντηση που δεν θα σου αρέσει καθόλου. Οπότε είτε φάε δημητριακά, είτε παρήγγειλε απ’ έξω.
  5. Μη λες ότι είχες πολύ δύσκολη μέρα.  Ακόμα και αν έτρεχες να ξεφύγεις από εξαγριωμένους γορίλες, σε κερδίζει!  Βασικά, όχι μόνο σε κερδίζει εύκολα στη σύγκριση, αλλά αν αρχίσει να σου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι έκανε όλη μέρα, το μόνο που θα εύχεσαι θα είναι να σταματήσει… Είσαι κουρασμένος. Είσαι στρεσαρισμένος… Αλλά μια τέτοια σου δήλωση απλά θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Εξάλλου, σκέψου ποιος μένει ξάγρυπνος όλη νύχτα ώστε να μην χαλάσει ο δικός σου ύπνος! Και να θυμάσαι! Έχει ήδη σχεδιάσει το θάνατό σου με κάθε λεπτομέρεια, οπότε μην προκαλείς την τύχη σου!
  6. Μη χρησιμοποιείς την έκφραση «κάνω την babysitter». Μπορεί η γυναίκα σου να είναι πολύ κουρασμένη και να πιστεύεις ότι δε θα το καταλάβει, αλλά πίστεψέ με μόλις ξεκουραστεί λίγο θα γυρίσει και θα σου πει «Δεν κάνεις την babysitter, είσαι πατέρας». Φράσεις όπως  «Μπαμπάς εν δράση» είναι πολύ πιο ασφαλείς!
  7. Μην ξαπλώνεις και κρατάς το μωράκι πάνω από το κεφάλι σου. Κάνουν εμετό!  Το ξέρω πως όλοι οι μπαμπάδες λατρεύετε το αεροπλανάκι, όπως και τα παιδιά λατρεύουν αυτή την αίσθηση αλλά στέλνουν μια απάντηση πίσω… Χωρίς προειδοποίηση… Κάνουν εμετό!
  8. Να είσαι έτοιμος για όλα. Πολλές φόρες οι πατεράδες παραμερίζονται μπροστά στα μωρά και σε λιγότερο βαθμό μρποστά στις μαμάδες. Μην ανησυχείς για αυτό. Κινήσου ήσυχα, έξυπνα και γρήγορα γιατί δεν πρόκειται να πάρεις τα εύσημα!  Να είσαι σε εγρήγορση ώστε να βάλεις ένα πλυντήριο πιάτων, να μαζέψεις το τραπέζι ή να μπλοκάρεις τα χέρια της ξαδέρφης σου που έχει γρίπη πριν πιάσει το μωρό. Η συνεισφορά σου αρχικά σίγουρα θα περάσει απαρατήρητη, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα αναγνωριστεί.

Η δουλειά σου αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντική!! Κάποιοι μπαμπάδες πραγματικά τα καταφέρνουν πολύ εύκολα. Κάποιοι άλλοι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο. «Εμπρός λοιπόν!». Γίνε η φωνή της λογικής και ο στυλοβάτης της οικογένειας γιατί έχεις ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Πρέπει να είσαι εκεί για τη σύντροφο σου γιατί πιθανότατα θα είναι τρομαγμένη, κουρασμένη και συντετριμμένη, κυρίως τη νύχτα. Να είσαι λοιπόν σε ετοιμότητα!

Ο πραγματικός άντρας θα πει: “Θα είμαι σπίτι νωρίς, φέρνω φαγητό και αμέσως μόλις γυρίσω, θέλω να παίξω με το μωρό μου!“. Γίνε αυτός ο άντρας!

Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή – babyradio.gr

Μετάφραση από scarymommy.com

Διαβάστε ακόμη:

Συγκλονιστικό: Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας δάκρυα!

Aληθινή ιστορία: «Μετά τη γέννα δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έχει η κόρη μου…»

Οι 22 πιο εξαντλημένοι νέοι γονείς που έχετε δει ποτέ!