Δεν μπορούσα να φανταστώ πόση αγάπη μπορεί να χωρέσει η καρδιά μου μέχρι αυτή τη στιγμή…

baby-feet-parents-hands

Σε 8 χρόνια επαναλαμβάναμε με το αυτοκίνητο την διαδρομή από το νοσοκομείο στο σπίτι 5 φορές.

4 από αυτές τις φορές η επιστροφή ήταν  με ένα νεογέννητο κοριτσάκι ενώ η 1 φορά με ένα νεογέννητο αγοράκι.

Μπορεί η κάθε φορά να ήταν διαφορετική κάθε φορά που περιμέναμε να γεννηθεί το μωρό μας αλλά τα συναισθήματα κυμαίνονταν κάπως έτσι: Από τον πανικό στην χαρά  και από το άγχος στην ανακούφιση και από τον φόβο στην αγάπη. Όλα αυτά τα συναισθήματα ξεκινούσαν στην διαδρομή μου με το αυτοκίνητο.

Όμως με κάθε μου παιδί το αίσθημα της αγάπης μεγάλωνε και γινόταν ακόμη πιο δυνατό. Εύχομαι να είχα νιώσει αυτό το συναίσθημα πριν γεννηθεί η πρώτη μου κόρη.  Όμως πριν αντικρίσεις το παιδί σου δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει να αγαπάς ένα παιδί. Δεν έχεις ιδέα πόση αγάπη μπορεί να κρατήσει η καρδιά σου.

Φυσικά άκουσα από πολλούς να λένε: Περίμενε να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις και θα δεις. Θα αλλάξει όλος σου ο κόσμος. 

Αλλάζει ο κόσμος σου επειδή ξεκινάς να μαθαίνεις πως είναι να αλλάζεις την πρώτη σου πάνα. Ή επειδή ακούς το πρώτο του κλάμα στο μόνιτορ της ενδοεπικοινωνίας, Ή επειδή ακούς την αναπνοή του όταν κοιμάσαι δίπλα στην κούνια του.

Είναι όλα διαφορετικά όταν πρέπει να του βάλεις τον πρώτο του επίδεσμο στην πρώτη του γρατσουνιά. Ή όταν πρέπει να σκουπίσεις το πρώτο του δάκρυ.

Όλα αλλάζουν όταν ξεκινά ένα μίνι πάρτι χορού στο σαλόνι ή μια μάχη με σπαθιά στην αυλή. Είναι αλλιώς τα Σαββατοκύριακα όταν ψάχνεις την αγαπημένη του γεύση παγωτού.

Νιώθεις πολύ περισσότερα πράγματα όταν προσπαθείς να παρηγορήσεις την κόρη σου που είδε ένα κακό όνειρο ή να κρατάς το χέρι του γιου σου όταν φοβάται. Να τα βλέπεις να κοιμούνται το βράδυ λίγο πριν πέσεις για ύπνο.

Είναι υπέροχο όταν σε φιλούν το βράδυ για καληνύχτα και σου κάνουν μια αγκαλιά.

Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς όταν φεύγει για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Ή όταν πέφτει κάτω ενώ παίζουν αγώνα ποδοσφαίρου.

Είναι ακόμη πιο δύσκολο να πάρεις τον πόνο τους όταν πεθαίνει ένα ζωάκι τους ή ακόμη χειρότερα κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα νιώσεις τέτοια περηφάνια στο πρώτο τους μουσικό ρεσιτάλ.

Η μεγάλη μας είναι πλέον 8 ο μικρός μας 3. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως η καρδιά μου θα χωρέσει περισσότερη αγάπη από αυτή που νιώθω αυτή την στιγμή.

Θα την νιώσω όταν πάρει το πρώτο του δίπλωμα οδήγησης ή όταν ο γιος μου αγοράσει το πρώτο του τριαντάφυλλο ή όταν φύγουν διακοπές με τους φίλους τους. Θα την νιώσω σε ακόμη πολλές στιγμές.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόση αγάπη μπορεί να χωρέσει η καρδιά του μέχρι να κάνει την πρώτη του διαδρομή από το νοσοκομείο στο σπίτι και συνειδητοποιεί ότι έγινε μπαμπάς όπως εγώ.

babyradio.gr-Γ.Χ.

Μαμά, μην με ντροπιάσεις με τις φωτογραφίες που ανεβάζεις…

Μαμά θέλω να παίξουμε ΤΩΡΑ!

Αφήστε το παιδί να παίξει! Υπάρχει λόγος!