Tι πρέπει να προσέχετε με το μωρό σας την άνοιξη

Tι πρέπει να προσέχετε με το μωρό σας την άνοιξη

μωρό άνοιξη

Η άνοιξη θεωρείται μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου και παράλληλα μας προετοιμάζει για το καλοκαίρι! Ωστόσο, εγκυμονεί κινδύνους από τους οποίους οι γονείς θα πρέπει να προστατεύσουν τα μωρά τους.
Αρχικά, για να προφυλάξετε την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, θα πρέπει να του φορέσετε ειδική ενυδατική κρέμα ηλιοπροστασίας, καπέλο και γυαλιά ηλίου. Επίσης, διαμορφώστε και εξοπλίστε κατάλληλα το καρότσι του μωρού σας, έτσι ώστε να το προστατέψετε από την ηλιακή ακτινοβολία. Δίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο μωρό σας νερό για να προλάβετε την αφυδάτωση.

Αυτή είναι η απόλυτη βρεφική φωτογράφιση!

Ντύστε το παιδί σας ανάλογα με τη θερμοκρασία και προφυλάξτε το από τις συχνές και πολλές φορές απότομες αλλαγές των καιρικών συνθηκών. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ζακέτα, καθώς είναι πολύ πιθανό να πιάσει ξαφνικά αεράκι ή να βγάλει κρύο, ειδικά τις βραδινές ώρες.

Όταν δύσει ο ήλιος θα πρέπει να αντικαταστήσει την ενυδατική κρέμα ηλιοπροστασίας του μωρού σας με κρέμα προστασίας από κουνούπια, ειδικά αν σκοπεύετε να βγάλετε το μωρό σας βόλτα σε μέρη, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση και υγρασία.
Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να φέρετε το μωρό σας σε επαφή με λουλούδια, που μυρίζουν έντονα ή βγάζουν γύρη, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο παιδί, εφόσον είναι αλλεργικό. Αναμφίβολα η επαφή με τα λουλούδια προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα, αλλά θα πρέπει ειδικά τις πρώτες φορές, να προσέχετε το δέρμα του μωρού σας για τυχόν κοκκινίλες, πρηξίματα ή άλλα σημάδια, που υποδηλώνουν την εμφάνιση αλλεργίας.
Καλές βόλτες!
Βabyradio – Λεωνίδας Κάλφας

Διαβάστε ακόμη:

Οι πρώτες ημέρες με το νεογέννητο στο σπίτι

Μαμάδες εξομολογούνται! Όταν η αϋπνία προκαλεί… αστεία λάθη!