Αυτά είναι τα “επικίνδυνα” πράγματα που πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας!

popnxc2mg4

Αυτά είναι τα “επικίνδυνα” πράγματα που πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας!

Το ξέρετε πως όσο πιο ασφαλές κάνετε κάτι για τα παιδιά σας, τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται για εκείνα;

Όχι δεν είπαμε να αφήνετε τα παιδιά σας μέσα στο κίνδυνο και να μην νοιάζεστε, αλλά πρέπει να τα αφήνετε να κάνουν κάποια από τα “επικίνδυνα πράγματα” που φοβάστε να αντιμετωπίσετε! Τα παιδιά χρειάζονται κάτι καινούριο και πρωτόγνωρο επειδή μόνο έτσι μαθαίνουν να έχουν περιέργεια και φυσικά μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους.

Αφήστε τα λοιπόν να σκαρφαλώσουν σε ένα ψηλό δέντρο. Ναι, υπάρχει πιθανότητα να πέσουν αλλά μπορείτε να πάρετε ειδικά στρώματα για να βάλετε από κάτω και να τα αφήσετε να δουν τον κόσμο από ψηλά.

Είναι ωραίο να το πηγαίνετε παντού με το αυτοκίνητο αλλά κάποια στιγμή όταν είναι αρκετά μεγάλο, πρέπει να το αφήνετε να παίρνει και το αστικό λεωφορείο ή το μετρό. Πρέπει να έχει την σιγουριά πως μπορεί να κυκλοφορήσει και μόνο του. (Με τις δικές σας οδηγίες φυσικά!)

Τι αλλάζει στην καθημερινότητα μιας νέας μαμάς;

 Πρέπει να χαθεί κάποια στιγμή. Πρέπει να ξέρει τι κάνει σε περίπτωση που χαθεί και πρέπει να έχει ένα τηλέφωνο για να σας ειδοποιήσει.

Το ίδιο ισχύει και για ότι συμβαίνει στο σπίτι σας. Αφήστε το να δοκιμάσει να επισκευάσει κάτι. Χάλασε το παιχνίδι του ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή; Αφήστε το να πάρει ένα κατσαβίδι και να μάθει να το επισκευάζει. Δεν θα είστε πάντα εκεί για να τα φτιάχνετε όλα. Αφήστε το να μάθει.

Το ίδιο ισχύει και για όσα πράγματα έχετε να κρεμάσετε στον τοίχο. Δώστε του καρφιά και σφυρί.  Ας κάνετε και μια τρύπα παραπάνω στον τοίχο. Θα του μάθετε να την επισκευάζει και αυτή!

Θέλει η μικρή σας πριγκίπισσα ένα καινούριο φόρεμα για την κούκλα της;Ή σκίστηκε η στολή του σούπερ ήρωα του γιου σας; Μάθετέ τους να ράβουν. Ναι, σας θύμισα την γιαγιά σας, το ξέρω,  αλλά οι μοδίστρες δεν είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο όταν απλά θέλεις να ράψεις ένα κουμπί και έχεις αργήσει για το ραντεβού σου.

Τα μαχαίρια είναι επικίνδυνα στην κουζίνα αλλά δεν είναι ανάγκη να δώσετε σπαθί του νίντζα στο παιδί σας  για να μάθει να κόβει μια φέτα ψωμί ή ένα φρούτο. Ξεκινήστε με ένα απλό μαχαίρι και πείτε του να φοράει ένα προστατευτικό στο χέρι. Τόσο απλό και όχι τόσο επικίνδυνο τελικά!

Το παρακάτω μπορεί να μην έχει να κάνει με άμεσο κίνδυνο, αλλά πρέπει να το δοκιμάσετε! Αφήστε το και μια φορά χωρίς να έχει να κάνει τίποτα! Το πρόγραμμά του είναι γεμάτο δραστηριότητες και ασχολίες αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το αφήσετε να βαρεθεί. Σκοπός δεν είναι να το αφήσετε να δει όλη μέρα τηλεόραση, αλλά να βρει τρόπους να διασκεδάσει τον εαυτό του.

Τέλος το παρακάτω, αποτελεί μια επικίνδυνη αποστολή! Πρέπει να το αφήσετε να χάνει σε ένα παιχνίδι! Είναι επικίνδυνο το ξέρω ! Τα παιδιά δεν θέλουν να χάνουν και ξέρετε πως συμπεριφέρονται όταν συμβεί αυτό.  Ήρθε η ώρα να χάσει και να του εξηγήσετε τι συμβαίνει όταν χάνουμε.

Ώρα για επικίνδυνα πράγματα λοιπόν!

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Ο χρυσός δεκάλογος για εγκυμοσύνη σε υψηλές θερμοκρασίες!

Οδηγός βάφτισης για μαμάδες και νονές