12 λόγοι που σε κάνουν σπουδαία μαμά!

σπουδαία μαμά

Το να είσαι μαμά είναι δύσκολο. Σου έχω όμως καλά νέα! Δεν είσαι τόσο κακή όσο νομίζεις… Για την ακρίβεια, αν νοιάζεσαι για τα παιδιά σου (όπως η πλειοψηφία των μαμάδων) είσαι εξαιρετική!

Δες 12 λόγους γι’ αυτό!

1. Έχεις κρατήσει το παιδί σου ζωντανό

Δεν είναι αστείο. Τα νεογέννητα είναι απίστευτα τρομαχτικά. Εσύ, όμως, έμαθες να κρατάς το εύθραυστο μωρό σου, να κρατάς το κεφαλάκι του,να στηρίζεις τον αυχένα του και να το προστατεύεις από κάθε τι. Συνέχισε!

2. Δεν ξέρεις τι κάνεις – αλλά το κάνεις έτσι κι αλλιώς

Το μάντρα της καλής μαμάς είναι «προσποιήσου το μέχρι να το καταφέρεις». Έγινες μάστερ σε αυτό από την πρώτη στιγμή που έγινες μαμά!

3. Φοβάσαι – αλλά το κάνεις έτσι κι αλλιώς

Ο πραγματικός ορισμός του θάρρους είναι να ολοκληρώνεις αυτό που πρέπει ακόμη κι αν φοβάσαι. Αυτό σημαίνει το να είσαι νέα μαμά.

4. Έχεις γίνει εξπέρ στην αναζήτηση του Google

Δεν ξέρεις πότε, αν και πόσο συχνά να πας το παιδί στον παιδίατρο. Ευτυχώς που υπάρχει το Google, γιατί χάρη σε αυτό μπορείς να συγκρίνεις εξανθήματα και είδη στα κακά των μωρών για να διακρίνεις πότε είναι πραγματικά ανάγκη και πρέπει να ανησυχήσεις!

5. Ταΐζεις το παιδί σου όλη τη μέρα

Σοβαρά, τα μωρά τρώνε συνέχεια.  Αν ξυπνάς στις 3 το ξημέρωμα για να θηλάσεις το μωρό σου, είσαι μια σπουδαία μαμά!

Ένας μπαμπάς γράφει για την πατρότητα τότε και τώρα…

6. Σκέφτεσαι το μωρό σου συνέχεια

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, κάθε μαμά θα συμφωνήσει ότι είναι αδύνατο να βγάλει το μωρό από το μυαλό της, είτε όταν είναι στην δουλειά είτε οπουδήποτε εκτός σπιτιού. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις –είσαι καλή μαμά.

7. Ετοιμάζεις το φαγητό των παιδιών σου

Είτε θηλάζεις, είτε αλέθεις, είτε κόβεις κομματάκια τις μπουκίτσες τους, το γεγονός ότι καθημερινά τους ετοιμάζεις θρεπτικό και γευστικό γεύμα δεν είναι απλή υπόθεση. Κερδίζεις επιπλέον πόντους επειδή δεν ουρλιάζεις που το μωρό σου πετάει το φαγητό του στο πάτωμα.

8. Ταΐζεις το παιδί σου περισσότερο από όσο ταΐζεις τον εαυτό σου

Ως νέα μαμά έχεις πιθανότατα φάει κράκερς για γεύμα όσο τάιζες το μωρό σου. Έχεις δώσει το τελευταίο κομμάτι μήλου στο παιδί σου, ενώ εσύ δεν έχεις φάει σχεδόν τίποτα όλη μέρα. Βασικά είσαι μια Μητέρα Τερέζα.

9. Χρησιμοποιείς την υπεράνθρωπη δύναμη σου για να κουβαλάς το μωρό

Τα μωρά είναι πολύ βαρύτερα απ’ όσο σου είχαν πει. Αν φοράς το μωρό σου ή το κουβαλάς στο καλαθάκι του για να πας στο σούπερ μάρκετ, είσαι βασικά ένας σούπερ – ήρωας!

10. Εξασκείς την υπεράνθρωπη υπομονή σου όταν το παιδί παθαίνει κρίση οργής

Κάθε γονιός τείνει να παρασυρθεί από τα κλάματα, τα χτυπήματα και τα ουρλιαχτά του παιδιού και να αρχίσει να ουρλιάζει κι εκείνος. Αν καταφέρνεις να διατηρείς την ψυχραιμία σου… είσαι αγία! Συνέχισε έτσι!

11. Έχεις παρατήσει την ιδέα του επαρκή ύπνου

Ναι, και θα αργήσεις αρκετά χρόνια μέχρι να ελπίσεις ξανά. Ο ύπνος είναι υπερεκτιμημένος, έτσι κι αλλιώς… Σωστά;

12. Προσπαθείς να εξισορροπήσεις τα πάντα και αποτυγχάνεις παταγωδώς

Συμβαίνει σε κάθε μαμά. Θες να ευχαριστήσεις τον άνδρα σου, τα παιδιά σου, το αφεντικό σου, τους φίλους σου, τους γονείς σου και… τον εαυτό σου,  αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνεις. Μην ανησυχείς κάποιες φορές τα καταφέρνεις καλύτερα από όσο νομίζεις. Συνεχίζεις να είσαι μια πολύ καλή μαμά!

Πηγή: scarymommy.com

Μετάφραση για το babyradio :Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη: