Αφράτα και μαλακά μπισκότα μπανάνας. Ένα ιδανικό σνακ. απο το sintagespareas.gr
Τι χρειαζόμαστε:
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 50 γρ. αλεύρι ολικής
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κ.σ μέλι
- 2 κ.σ κανέλα
- 2 βιολογικές κρητικές μπανάνες πολτοποιημένες
- λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 3 κ.σ χοντροτριμμένο ινδοκάρυδο
- 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη καστανη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε, ωσότου όλα τα υλικά μας ομογενοποιηθούν.
- Κοσκινίζω τα αλεύρια και τη κανέλα.
- Τρίβω το μοσχοκάρυδο και προσθέτω το αλάτι και τη βανίλια.
- Ανακετεύω το μίγμα μου με μια μαρίζ πολυ καλά.
- Μαζεύω τη ζύμη μου και τη καλύπτω με μια μεμβράνη.
- Τοποθετώ στο ψυγείο για κανένα μισάωρο.
- Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και αρχίζω με σβέλτες κινήσεις να πλάθω μπαλάκια.
- Τα “βουτάω” σε ενα μπολάκι, όπου έχω ανακατέψει το ινδοκάρυδο και την επιπλέον καστανή ζάχαρη.
- Τα κάνω μια γύρα και τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα.
- Πριν τα βάλουμε στο φούρνο,τα πιέζουμε λίγο στο κέντρο, ώστε να γίνουν πιο πλατιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 με 13 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις βγουν θα σας φανούν αρκετά μαλακά.. Μην ανησυχείτε! Έχουν ψηθεί, απλώς η πολτοποιημένη μπανάνα τα κάνει αφράτα και μαλακά και παραμένουν μαλακά για μέρες, άμα δηλαδή δε τα φάτε όλα μονομιάς.
Εγω χρησιμοποίησα μπανάνες Κρήτης γιατι είναι ελληνικό προιόν αλλά και για το εξαίρετο άρωμα και τη γλυκιά γεύση (έχουν περισσότερα σάκχαρα από τις υπόλοιπες ποικιλίες). Αν δε τις βρείτε, μια μπανάνα μεσαίου μεγέθους θα τη κάνει τη δουλειά. Σας προτρέπω όμως να τις δοκιμάσετε.
Καλή επιτυχία.
Εαν σας άρεσε το άρθρο,πατήστε Share… και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!