Aφράτη τυρόπιτα στο πι και φι !

tiropitaσυνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού από το www.cookwithme.gr

Καμιά φορά δεν είναι κακό να τεμπελιάζουμε και λίγο στην κουζίνα, αντιθέτως πολλές φορές μπορεί να είναι και δημιουργικό. Αυτή η τυρόπιτα είναι πολύ λαχταριστή και ετοιμάζεται στο πι και φι!

Υλικά:

½ ποτηριού λάδι

½ ποτηριού γάλα

1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κεσεδάκι γιαούρτι

4 αυγά

350γρ φέτα

150γρ ανθότυρο

250γρ κεφαλοτύρι (ή γραβιέρα) τριμμένο

Πιπέρι

tiropita1

Εκτέλεση Συνταγής

Χοντροκόβουμε τα λευκά τυριά με τα χέρια μας σε ένα μπωλ κι έπειτα προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα πιατάκι, δεν τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στο μίγμα. Με τον τρόπο αυτό σε περίπτωση που κάποιο είναι χαλασμένο γλιτώνουμε από το να πετάξουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το χυλωμένο μίγμα στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 185°C στον αέρα για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από πάνω. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.