Αυτά είναι τα πιο “ενοχλητικά” πράγματα που κάνει ο παππούς και η γιαγιά!

009clark

Πριν αρχίζετε να σχολιάζετε να ξεκαθαρίσω κάτι: Ο παππούς και η γιαγιά είναι οι καλύτεροι. Αλήθεια. 

Αγαπούν τα παιδιά μας τόσο πολύ όσο κανένας και τα παιδιά μας το ίδιο. Όμως κάνουν κάποια μικροπράγματα που μας “ενοχλούν” λίγο. Βλέπετε ότι το “ενοχλούν” το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί απλά είναι ένα μελανό σημείο στην υπέροχη σχέση μας.

Αρχικά μας κάνουν να φαινόμαστε κακοί.Γιατί; Με ρωτάει το παιδί μου αν μπορεί να φάει και άλλη σοκολάτα και εννοείται πως λέω όχι. Όμως ο παππούς και η γιαγιά δεν γνωρίζουν την λέξη “‘ΟΧΙ ” και θα του δώσουν επειδή δεν έγινε και τίποτα αν φάει και άλλο σύμφωνα με εκείνους.

Μόλις αποκτήσατε παιδί και σας ρωτάνε πότε θα κάνετε το επόμενο. Οι συζητήσεις συνήθως ξεκινούν κάπως έτσι: “Δεν θα είναι το τελευταίο μου εγγόνι έτσι;””Για πότε σκέφτεστε για το επόμενο;” κλπ.

Μας κάνουν να φαινόμαστε τεμπέλες. Έρχονται στο σπίτι και εγώ ξεπαγώνω μια κατεψυγμένη τυρόπιτα και την ρίχνω στο ταψί. Πάμε σπίτι της γιαγιάς και υπάρχει σπιτική πίτσα, πίτα, γλυκά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Δεν με πειράζει που τα έχει όλα αυτά αλλά με πειράζει που έχω τον άντρα μου να μου λέει :”Σε εμένα μια σπιτική πίτσα δεν έκανες ποτέ.”

Δεν ζητάνε ποτέ την άδεια.Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι όταν νομίζουν ότι μπορούν να κουρέψουν το εγγόνι τους χωρίς να σε ρωτήσουν και χωρίς να σκεφτούν ότι δεν είναι κομμωτές. Το ίδιο ισχύει και για τις τρύπες στα αυτιά της μικρής μου μετά από μια αθώα επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο.

Κρίνουν ότι κάνουμε. Όλες οι φράσεις ξεκινούν κάπως έτσι: “Εμείς στην εποχή μας δεν τα κάναμε αυτά.” “Εμείς το κρατούσαμε έτσι το μωρό”  κλπ.

Συγκρίνουν τα εγγόνια μεταξύ τους. Τα συγκρίνουν με τα ξαδερφάκια τους και βγάζουν τελικό πόρισμα για το ποιος έπαιζε καλύτερα, ποιος μίλησε και περπάτησε πιο γρήγορα κλπ.

Αυτά.Μην μου πείτε πως δεν σας ενοχλούν έστω και λίγο!Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον και εγώ θα κάνω το ίδιο στα εγγόνια μου..

babyradio.gr– Γεωργία Τ.

Αυτή είναι η μοναδική φράση που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στο παιδί σας!

«Εκτιμήστε την προσπάθεια του παιδιού σας και όχι τα ταλέντα του.» Υπάρχει λόγος!

8 Σημαντικά θέματα «σωματικής προστασίας» που πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσετε με τα παιδιά σας!