Αυτά είναι τα πιο τέλεια σοκολατένια brownies που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Ένα υπέροχο γλύκισμα, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους που μπορείτε να το απολαύσετε, όλες τις ώρες σκέτο, ή γαρνιρισμένο με σαντιγί ή γιαούρτι ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και φρέσκα φρούτα ή με σιρόπι σοκολάτας. Μια συνταγή (από εδώ) για τέλεια σοκολατένια brownies που όπως και αν το σερβίρετε σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του.
[babyPostAd]Υλικά συνταγής
- 1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού
- 1 1⁄3 φλ. τσαγιού σταγόνες ημίγλυκης κουβερτούρας
- 2 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη πολύ ψιλή (superfine) [*]
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
- Λιώνετε σε μπεν μαρί το βούτυρο μαζί με τα 3/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα παχύ αφρώδες μείγμα. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο πάνω στο μείγμα και χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε τα καρύδια (αν τα χρησιμοποιήσετε) και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και τα ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι, μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή. Σε περίπτωση που το μείγμα αρχίσει να καίγεται πριν τα 30 λ σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Το κόβετε σε 20 ή 24 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr